Društvo

Mostar postaje središte za digitalne nomade i stručnjake iz coworking industrije

Mostar postaje središte za digitalne nomade i stručnjake iz coworking industrije
Foto: N.N. | Mostar postaje središte za digitalne nomade i stručnjake iz coworking industrije

MOSTAR - Od sutra, 9. oktobra, Mostar će postati središte za digitalne nomade i stručnjake iz coworking industrije, okupljajući gotovo 150 učesnika i 24 istaknuta govornika na četvrtom izdanju “Cross Border Coworking Conference: Digital Nomads Edition”.

Kroz tri dana inspirativnih radionica, prezentacija, interaktivnih sesija i neformalnih druženja učesnici će imati priliku otkriti kako regija može podržati digitalne nomade te produbiti svoje znanje o radu na daljinu.

Program će biti otvoren izlaganjem pod nazivom "The Value of the Region" koje će se fokusirati na ključne prednosti Balkana kao destinacije za digitalne nomade. Ovo izlaganje postaviće temelje za daljnje razgovore i razmjene iskustava o vrijednostima regije.

Nakon uvodnog dana, 9. listopada, kada će učesnici imati priliku za neformalno povezivanje i prve susrete u coworking prostoru Code Hub Mostar, a glavni dio konferencije počinje u četvrtak, 10. listopada u INTERA Tehnološkom Parku. Program započinje uvodnim pozdravima i kratkim pregledom prethodna tri izdanja CBCC konferencije.

Učesnici će potom moći birati između nekoliko paralelnih radionica, koje pokrivaju širok spektar tema. Radionice će obuhvatiti teme poput promocije usluga, uspješnog balansiranja nomadskog načina života s radom, zakonodavnog okvira za digitalne nomade u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te izgradnje vještina za usredotočenost na rad uprkos distrakcijama.

Poslijepodne donosi dinamičan segment predstavljanja coworking prostora iz regije, s mogućnošću glasanja za najbolji pitch. Zatim slijedi izlaganje primjera najbolje prakse u coworking industriji. Dan završava istraživanjem Mostara, pružajući učesnicima priliku da se upoznaju sa ljepotama grada.

Treći dan, petak, 11. listopada, rezervisan je za terenski izlet, gdje će učesnici imati priliku uživati u prirodnim ljepotama Hercegovine i neformalnom druženju. Program uključuje i outdoor stand-up sesiju, u kojoj će digitalni nomadi kroz zabavne priče podijeliti svoja iskustva života i rada u regiji. Konferenciju zaokružuje “BBQ & chill” dio i oproštajna zabava, pružajući još jednu priliku za umrežavanje i stvaranje novih poznanstava.

Registracije za konferenciju su otvorene do 9. listopada u 12:00 sati, a učestovanje je besplatno. Prijavite se putem linka u nastavku: https://forms.office.com/e/FffWHWvgZ0 i ne propustite priliku biti dio ovog jedinstvenog događaja!

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition organizuju INTERA Tehnološki Park i Inovaciono Poduzetnički Centar Tehnopolis, u saradnji sa Deli, a ovogodišnje izdanje podržano je i sufinancirano od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlade Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore, Grada Mostara, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/HNK te Telemacha, Native Teamsa i NX2U, kao i naših medijskih partnera Bljesak.info, Radio televizije Nikšić i Nezavisnih novina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije