Društvo

Mladiću sa cerebralnom paralizom potrebna pomoć dobrih ljudi

Mladiću sa cerebralnom paralizom potrebna pomoć dobrih ljudi
Foto: Ustupljena fotografija | Mladiću sa cerebralnom paralizom potrebna pomoć dobrih ljudi

SARAJEVO - Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila prije 18 godina, svijet Sanela Hrnića (39) iz Mostara zauvijek se promijenio i on od tada ima cerebralnu paralizu i kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Sanel, koga prijatelji zovu Sake, u saobraćajnoj nesreći zadobio je povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta od kojih se nikada nije oporavio uprkos brojnim fizikalnim terapijama.

Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za liječenje Sanela Hrnića i za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Kako bi Sanelov, ali i život njegovih roditelja, pogotovo majke koja najviše brine o njemu bio bar malo lakši, potrebno mu je Molli odijelo. Odijelo oboljelima od cerebralne paralize i drugih neuroloških stanja daje mogućnost vraćanja pokretljivosti i ublažavanja boli uzrokovane spastičnošću.

Za Molli odijelo Sanelu, inače strastvenom navijaču FK Velež, potrebno je 15.920 KM.

Sanelova majka Nura koja ima probleme sa bolovima u kičmi je domaćica, a otac Sakib vozač pred penziju. Nisu u mogućnosti samostalno da prikupe ova sredstva i trebaju pomoć dobrih ljudi.

Pomoći im možete pozivom na broj 17044, ali i donacijama putem veb-platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa "Pomozi.ba" organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije