Društvo

Ministarstvo obrazovanja USK formiralo krizni štab

Ministarstvo obrazovanja USK formiralo krizni štab
Foto: Zlatan Čekić | Ministarstvo obrazovanja USK formiralo krizni štab

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK formiralo je krizni štab koji će u narednom periodu razmatrati situaciju poslije zločina u sanskoj Gimnaziji te donijeti adekvatne mjere.

"Pokrenuli smo rad tima za krizne intervencije i tim će sutra održati radni sastanak. Imamo puno povjerenje u njihov rad i zaključke koje budu donijeli nakon cijele ove situacije. Očekujemo da se donesu sve potrebne sigurnosne procjene u saradnji sa svim drugim nadležnim institucijama i nakon sastanka sve će biti predočenop javnosti, te da ćemo nakon toga pristupiti nastavku rada u školama. Od medija očekujemo da profesionalno i objektivno izvještavaju o ovome događaju", kazao je Denis Osmankić, ministar obrazovanja u Vladi USK.

Resorno ministarstvo jer nakon zločina donijelo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Unsko sanskom kantonu obustave aktivnosti do kraja ove sedmice, te da se ponude konkretni koraci u pružanju psihosocijalne podrške porodicama ubijenih žrtava.

Podsjećamo da su u  pucnjavi koja se jučer u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, domar, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije