Društvo

Meteorolozi otkrili detaljnu prognozu: Stižu vrućine u BiH, koliko će trajati

Meteorolozi otkrili detaljnu prognozu: Stižu vrućine u BiH, koliko će trajati
Foto: Dražan Pozderović | Meteorolozi otkrili detaljnu prognozu: Stižu vrućine u BiH, koliko će trajati

BANJALUKA, SARAJEVO - Od sutra stiže postepeno stabilizacija vremena, a za vikend nas očekuje posvuda pretežno sunčano i vruće vrijeme, najavljeno je na stranici bhmeteo.ba.

Kako ističu, nastavlja se izrazito nestabilno vrijeme i danas u većem dijelu BiH.

"Kiša, pljuskovi sa grmljavinom i lokalne nepogode očekuju se skoro posvuda. Kombinacija sporog strujanja, kakvo će danas biti iznad naše zemlje, i lokalno obilnih pljuskova može dovesti do izbijanja bujičnih poplava u pojedinim mjestima. Manje padavina danas na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru zemlje, a najviše ih se očekuje u dijelovima centralne i istočne Bosne", ističe se u objavi.

Danas je, dodaju, ujedno i posljedni dan sa ovako nestabilnim vremenom.

"Od sutra postepeno stabilizacija vremena, a za vikend nas očekuje posvuda pretežno sunčano i vruće vrijeme. Posebno u nedjelju (30. juna) kada će temperature lokalno dostizati do oko 35 stepeni Celzijusovih", navode u objavi.

Stabilnije vrijeme, međutim, neće dugo potrajati, jer poslijepodnevni i večernji sati ponedjeljka, 1. jula, donose prodor hladne fronte sa sjevera uz pad temperature i padavine.

"Ono što je sada pomalo izvjesno, nestabilno vrijeme bi potrajalo u prvih pet dana jula, pa bi kasnije moglo uslijediti stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena i toplije", ističe se u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije