Društvo

Lončar: UKC Srpske napreduje neverovatnom brzinom

Lončar: UKC Srpske napreduje neverovatnom brzinom
Foto: Srna | Lončar: UKC Srpske napreduje neverovatnom brzinom

BANJALUKA - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske napreduje nevjerovatnom brzinom, što je na ponos svih pacijenata koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu, te istakao da će zdravstveni sistem Srbije biti na raspolaganju Srpskoj 24 časa.

"UKC ima izvanrednu organizaciju i rezultate i sa ovom energijom i vizijom koju imaju direktor Vlado Đajić i doktor Nikola Šobot nema zime ni za ovu zdravstvenu ustanovu ni za njene pacijente", rekao je Lončar nakon posjete najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srpske.

Lončar je naglasio da je urađen ozbiljan posao, 600 operacija i toliko spasenih života, što je rezultat za respekt.

"Treba da nastave tim putem, a zdravstveni sistem Srbije će biti na raspolaganju 24 časa. Ne pravimo razliku između zdravstvenih sistema Srbije i Srpske i to pacijenti ne smeju da osete", naglasio je Lončar, prenosi Srna.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da bez podrške Srbije UKC ne bi bio ono što je danas – reprezentativna zdravstvena ustanova koja je rame uz rame evropskim i svjetskim centrima.

"Veliki broj naših ljekara je na edukaciji u Srbiji, ljekari iz Srbije operišu u UKC-u. Dogovoreno je da se saradnja nastavi, da su vrata svih zdravstvenih ustanova u Srbiji otvorena za pacijente iz Srpske, kao i za zdravstvene radnike", rekao je Đajić.

Načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC-a Nikola Šobot rekao je da je klinika kojom rukovodi najbolji primjer saradnje sa Srbijom, te da se kroz rad, požrtvovanje i odgovornost mogu postići rezultati koji se mjere u spasenim životima.

"Zdravstvene ustanove iz Srbije su nam bile podrška i kada smo razvijali interventnu kardiologiju, a cijelo vrijeme Ministarstvo zdravlja Srbije i ministar Lončar su sugerisali kako treba da radimo i zato imamo evidentne rezultate – više od 600 operacija", rekao je Šobot.

On je dodao da je pokrenut hitni program na kardiohirurgiji, minimalno invazivna kardiohirurgija, što ne bi bilo moguće bez podrške Srbijke.

Lončar i Šobot posjetili su u Parku Petar Kočić u Banjaluci punkt Doma zdravlja Banjaluka, gdje se povovom 29. septembra – Svjetskog dana srca obavljaju besplatni pregledi građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije