Društvo

Lokalni put u Krupi na Uni zarastao u šiblje, mještani strahuju od najgoreg

Lokalni put u Krupi na Uni zarastao u šiblje, mještani strahuju od najgoreg
Foto: Ustupljena fotografija | Lokalni put u Krupi na Uni zarastao u šiblje, mještani strahuju od najgoreg

KRUPA NA UNI – Mještani sela Donji Petrovići, koje se nalazi u opštini Krupa na Uni muku muče sa putem koji je zarastao u granje i šiblje, a koji predstavlja veliku opasnost.

Naime, riječ je o dionici puta Donji Dubovik na samoj granici RS/FBH (Arapuša) koji se ne održava, iako su mještani više puta apelovali da se ova dionica puta konačno sredi, kako ne bi došlo do toga da neko nastrada.

Jedan od mještana za "Nezavisne novine" ističe da su se nekoliko puta obraćali načelniku opštine s ciljem skretanja pažnje na problem neodržavanja samog puta i njegovih obala.

"Najčešće dobijen odgovor na to je da je kontaktirao "Prijedor puteve" koji su zaduženi za održavanje i da je to sve šta je u njegovoj moći. Naime, prije 15 dana sam se direktno obratio Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" i prijavio problem koji imamo. Nakon mene je još jedna žena poslala mejl sa dokaznim materijalom (fotografije) na kojima se vidi problem koji imamo, ali stanje je i dalje nepromijenjeno, niko nije čak ni izašao na teren", kazao je jedan od mještana.

Kako je dodao, ovo nije problem samo od ove godine, nego se taj problem provlači u posljednjih nekoliko godina.

"Međutim, ove godine je postalo kritično jer su učesnici u saobraćaju dovedeni u opasnost. Naime, grane sa obala su ušle u kolovozne trake i vozila ne mogu da se u potpunosti kreću svojom trakom, nego moraju preći i u drugu traku. Kada dođe zima, nastupa još veći problem pošto sve te iste grane završe na putu i onda na pojedinim dijelovima puta bude prohodna samo jedna traka", kazao je on.

Prema njegovim riječima, ovaj dio puta koji se nalazi ne samoj granici Republike Srpske i Federacije Bosne i Herecegovine je baš kritičan, te je kako kaže potrebno što prije riješiti ovaj problem.

"Prijedor putevi" su nadležni za održavanje ove dionice puta, a kako iz ovog preduzeća ističu za "Nezavisne novine" upoznati su sa problemom, te će "uskoro da ga riješe".

"Naše ekipe su trenutno na terenu, završavaju magistralni put od Krupe na Uni do Kozarske Dubice, te će odmah nakon završetka radova da se vrate na ovu dionicu puta da pokose i srede sve oko puta", navode iz "Prijedor puteva".

Kako dodaju, prioriet je bilo sređivanje magistralnih puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije