Društvo

Liturgija u crkvi u Stričićima

Liturgija u crkvi u Stričićima
Foto: Srna | Liturgija u crkvi u Stričićima

Počela je liturgija i pomen Petru Kočiću i njegovom ocu Gerasimu u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Stričićima, nakon čega će biti služen pomen junacima otadžbine i polaganje vijenaca na Spomenik poginulim borcima, kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati Radovan Višković, premijer Republike Srpske i Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine.

U nastavku programa 59. "Kočićevog zbora" u 11 časova je predviđen kulturno-umjetnički program kod Osnovne škole "Petar Kočić" u Stričićima, kojem će prisustvovati Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Višković i Stevandić.

Program 59. "Kočićevog zbora" održava se od 22. do 25. avgusta u Beogradu, Banjaluci i Stričićima pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Vlade Republike Srpske, prenosi Srna.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sinoć je održana svečana akademija na kojoj je srpskom pjesniku Matiji Bećkoviću uručena "Kočićeva nagrada" za 2024. godinu.

Nagrada "Zmijanjče" dodijeljena je učenici devetog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Prijedora Tamara Bilbija za pjesmu "Moja Republika Srpska".

"Kočićev zbor" svečano je otvoren u petak u banjalučkom Parku Petar Kočić, dok je četvorodnevna manifestacija počela dan ranije u Beogradu, gdje su položeni vijenci i cvijeća na grob i spomenik Petru Kočiću, te održano književno veče "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije