Društvo

Jutarnja magla i klizav kolovoz na području Prijedora

Jutarnja magla i klizav kolovoz na području Prijedora
Jutarnja magla i klizav kolovoz na području Prijedora

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a na području Prijedora i preko planinskih prevoja vozačima se skreće pažnja na jutarnju maglu i mjestimično vlažan kolovoz.

Zbog lokalnih izbora, u Republici Srpskoj je do ponoći na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone nosivosti, dok se prevoz eksplozivnih materija zabranjuje na području cijele BiH.

Na regionalnom putu Teslić - Banja Vrućica - Podjezera, zbog rekonstrukcije mosta na rijeci Velika Usora, saobraćaj je potpuno obustavljen, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Rogolji - Mliništa izvode se radovi na sanaciji kolovoza, zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta.

Na dionicama magistralnog puta Međeđa - Brodar i Brodar - Višegrad zbog radova na sanaciji rasvjete u šest tunela saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, na dionici Lamovita - Ivanjska, u naselju Verići, izvode se radovi na rekonstrukciji raskrsnice, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na dionicama Trnovo - Dobro Polje, Foča - Gođeno i Tjentište - Brod na Drini saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, zbog rekonstrukcije kolovoza.

Zbog radova, jednom kolovoznom trakom saobraća se i na regionalnim putevima Vijačani - Ukrina, Kneževo - Vitovlje, Obodnik -Šiprage, Čađavica - Kola i Jezero - Novo Selo.

Radovi na deminiranju terena aktuelni su na dionicama Milići - Zeleni Jadar, opština Srebrenica, na lokalitetu Gornji Jadar, te će se saobraćaj u vremenu od 8 do 16 časova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku je deminiranje i na regionalnom putu Krupac - Igman, u rejonu sela Šerifići, pa se saobraćaj od 8 do 16 časova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Foča - Čemerno - Gacko još je na snazi Rješenje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske kojim se saobraćaj svih vozila ukupne mase do 15 tona preusmjerava na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu "Trajna sanacija klizišta Čemerno".

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

U Federaciji BiH aktuleni su kraći zastoji u saobraćaju na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, posebno na putnim pravcima Sarajevo - Tuzla, Travnik -Vitez, Jablanica - Mostar, Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kolo, Kupres - Bugojno i Lašva - Zenica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Deleuša, zbog izvođenja radova na crnogorskoj strani potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila, dok se za ostale kategorije vozila saobraćaj obustavlja svakodnevno od 8 do 10 i od 15 do 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije