Društvo

Jelena Trivan izabrana za ambasadora Daun sindrom centra Banjaluka za područje Srbije

Jelena Trivan izabrana za ambasadora Daun sindrom centra Banjaluka za područje Srbije
Foto: Srna | Jelena Trivan izabrana za ambasadora Daun sindrom centra Banjaluka za područje Srbije

JAHORINA - Generalni direktor kompanije "M:tel" Jelena Trivan proglašena je danas za ambasadora Daun sindrom centra Banjaluka za područje Srbije.

Trivanova je rekla novinarima na Jahorini da joj je velika čast biti ambasador osoba sa Daun sindromom, ali i obaveza da se o njima brine i pomaže im na razne načine.

"Svašta sam u životu bila, ali ambasdor još nisam i velika je čast. Ova djeca su vremenom postala i moji prijatelji i prijatelji mojih kolega iz `M:tela`", dodala je Trivanova.

Ona je navela da joj je velika čast provoditi vrijeme sa članovima Daun sindrom centra.

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić ukazao je na probleme osoba sa Daunovim sindromom i kao jednu od navećih prepreka naglasio neuvažavanje njihove starosne dobi, te da ih zajednica doživljava kao djecu.

On je napomenuo da su u Olimpijskom centru "Jahrina" osobe sa Daun sindromom po prvi put dobile zaposlenje, te da se sa pravom može reći da je ova planina postala mjesto inkluzije.

"Prva djevojka sa Daun sindromom zaposlena je u Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara kod ministra Staše Košarca", rekao je Jelić.

On je istakao da je Trivanova zasluženo dobila počasnu funkciju ambasadora, jer je više puta pokazala da osobe sa Daun sindromom prihvata takve kakve jesu.

Željko Popadić iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije iskazao je podršku Daun sindrom centru Banjaluka.

"Zahvalnost na ukazanom povjerenju i obećavam da ćemo u narednom periodu pomoći kako bi olakšali rad ovog centra", rekao je Popadić.

Na Jahorini je u proteklih sedam dana, u organizaciji Daun sidrom centra Banjaluka, održan Ekspresivni art kamp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije