Društvo

Izgrađen društveni dom u Bereku

Izgrađen društveni dom u Bereku
Foto: Ustupljena fotografija | Izgrađen društveni dom u Bereku

GRADIŠKA – U Mjesnoj zajednici Berek kod Gradiške, završena je izgradnja društvenog doma.

Površina je 150 kvadrata a vrijednost radova 440.000 KM. To je rezultat saradnje Gradske uprave i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) putem projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini".

Pored ostalih aktivnosti dom će služiti za savjetovanja i predavanja iz oblasti poljoprivrede.

"Lokalna uprava je opredijeljena da nastavi projekte jačanja mjesnih zajednica i stvaranja boljih uslova za život u ovim sredinama, jer to stvara preduslove za razvoj sela", izjavio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške na svečanosti prilikom otvaranja ovog objekta.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Berek Marko Sladojević, kaže da je Društveni dom, veoma značajan za njih, te da nisu očekivali da će u tako kratkom roku izgradnja biti završena.

Gradonačelnik Zoran Adžić ovom prilikom je istakao da je Grad Gradiška posljednjih godina izgradila ili renovirala brojne društvene objekte u svim mjesnim zajednicama.

U tu svrhu uloženo je više od tri miliona maraka. Izgrađeni su domovi u Novoj Topoli, Vrbaškoj i Kruškiku, a rekonstruisani u  Gornjim i Donjim Podgradcima, Seferovcima, Turjaku, Drageljima, Bistrici, Čatrnji, Lamincima, Bok Jankovcu, Brestovčini, Vilusima, Jablanici, Kijevcima, Romanovcima, Lužanima, Sovjaku i još nekim seoskim sredinama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije