Društvo

Heleni Kavedžiji (7) iz Banjaluke petica iz humanosti, drugi put donirala kosu (FOTO)

Heleni Kavedžiji (7) iz Banjaluke petica iz humanosti, drugi put donirala kosu (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Heleni Kavedžija (7) iz Banjaluke petica iz humanosti, drugi put donirala kosu (FOTO)

BANJALUKA- Sedmogodišnja Helena Kavedžija iz Banjaluke ponovo je dobila peticu iz humanosti jer je danas drugi put donirala kosu u humanitarne svrhe.

Ona je učenica drugog razreda OŠ "Jovan Cvijić", a prvi ispit humanosti položila prije dvije godine, kada je poslušala savjet majke Adrijane i prvi put donirala kosicu.

Nakon toga, pažljivo se brinula o kosi kako bi je, kada ponovo poraste, opet donirala za one kojima je potrebna pomoć.

"Helena je imala dugu i veoma kvalitetnu kosicu, pa sam joj kada je imala šest godina predložila da se ošiša i donira kikice udruženju 'Iskra'. Ona je to učinila i dopala joj se ideja da će to nekoga usrećiti. Sada se već nekako i podrazumijeva da donira svoju kosu kada odluči da je skrati", rekla je za "Nezavisne novine" njena majka Adrijana.

Malena Helena na ovaj način želi da podstakne i druge djevojčice na sličnu akciju i kako kaže, nije joj žao kosice jer i sada ima prelijepu frizuricu, te se raduje ideji da njena ošišana kosa postane lijepa perika.

Inače, donirana kosa dostavlja se Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" u Banjaluci, a dalje se šalje u Sarajevo na izradu perika, koje djeca nose nakon terapije i tako lakše prevazilaze traumu zbog gubitka prirodne kose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije