Društvo

Građani pisali nadležnima: Visoki toranj krije brojne opasnosti

Građani pisali nadležnima: Visoki toranj krije brojne opasnosti
Foto: Zlatan Čekić | Građani pisali nadležnim: Visoki toranj krije brojne opasnosti

SANSKI MOST - Građani mjesta Krkojevci, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, uputili su pismo nadležnim lokalnim institucijama tražeći da se osigura i onemogući pristup visokom tornju u tom mjestu koji je nekada služio za proizvodnju kreča.

Mještani navode kako se radi o objektu koji krije brojne opasnosti, te da se u njegovoj unutrašnjosti skupljaju sumnjive osobe, a sumnjaju i na upotrebu narkotičkih sredstava.

Inače, radi se o objektu visokom četrdesetak metara, a do njegovog vrha vodi usko kružno stepenište.

Potpuno je neosiguran, ulazna vrata ne postoje, pa mu svako može lako pristupiti.

U samom objektu, obzirom na njegovu visinu, postoji mnoštvo opasnih mjesta, a opasnost je veća ukoliko se zna da je građevina već decenijama prepuštena zubu vremena i propadanju.

Na samom vrhu je betonska platforma odakle se pruža pogled na šire područje Sanskog Mosta, ali je ovaj prostor bez ograde i neosiguran.

Unutar objekta se nalazi kućište za nekadašnji lift, a grafiti ispisani na zidovima i nepristupačnim mjestima svjedoče da su se njihovi autori izlagali velikoj opasnosti pišući ih.

U ovome privrednom pogonu, koji se nekada nalazio u sastavu firme Emis, koja je u prijeratnom vremenu bila dio fabrike "Splonum", proizvodio se kvalitetan kreč od vapnenca koji je iskopavan na obližnjem kamenolomu.

Ostaci ovoga građevinskog materijala u nekadašnjim pećima svjedoče i danas o tome.

U međuvremenu, unutrašnjost objekta je potpuno devastirana i mogu se pronaći razni predmeti, pa i oni koji ukazuju na upotrebu narkotičkih sredstava.

Zbog opasnosti koju može predstavljati, ovaj objekat bi trebalo što prije osigurati i onemogućiti mu pristup što je zadatak za nadležne institucije, smatraju mještani.

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije