Društvo

Gordana Ećim traži sestru bliznakinju: "U bolnici rekli da je preminula, grob prazan" (VIDEO)

Gordana Ećim traži sestru bliznakinju: "U bolnici rekli da je preminula, grob prazan" (VIDEO)
Foto: GPMaljevac | Gordana Ecim traži sestru blizankinju: ”U bolnici rekli da je preminula, grob prazan”

BANJALUKA - Milka Zorić iz Kozarske Dubice porodila se 07. jula 1982. godine u banjalučkoj bolnici. Rodila je dvije djevojčice, jednojajčane blizankinje – jedna 2050 grama, a druga 2200 grama. Dobili su ocjenu 7 na 8, što je vrlodobra ocjena za jednojajčane blizankinje.

Dan poslije, Milki i njezinom suprugu iz porodilišta saopštavaju da sa jednom bebom nešto nije uredu. U tim trenucima, dodaju, neće vidjeti svoje bebe dok druga ne ozdravi te će je donijeti oboje jer ih ne žele razdvajaju.

Miliku iz bolnice otpuštaju 13. jula 1982. godine i u otpusnom pismo piše da je rodila dvije djevojčice, ali ne upisuju da je bilo koja beba umrla. Međutim, navodno, jedna od te dvije bebe, ona teža Dragana, umire u 22:35 minuta. Ovdje je zanimljivo da je teža beba, navodno umrla 09. jula 1982. godine, što nisu kazali roditeljimaa do opuštanja Milke iz bolnice - da bi 14. jula saopštili roditeljima (ocu) da je jedna beba umrla.

Roditelji su, po instrukcijama bolnice i grobara sahranili bebu na groblju u Banjaluci, gdje roditelji 42 godine odlaze na groblje za svaki rođendan djevojčice, održavaju groblje – nose cvijeće.

Dugo godina nakon navodne smrti bebe, odnosno 42. godine, roditelji se obraćaju Groblju Banjaluka i zahtijevaju da se tijelo eshumira, kako bi se djevojčica prebacila u njihovo rodni mjesto gdje bi im bilo lakše dolaziti na groblje. Odobrenjem za ekshumaciju, u jednom danu su morali prebacila moguće ostatke djeteta, ali je otkopavamjem groblja uslijedio šok: “U grobu nema ništa“.

U grobu, navodi Ana, nije bilo ništa – “ni daske, ni šerafa, ni ništa”. Dakako, zahtijevali su DNK analizu koja je pokazala da u grobu nije zakopano tijelo djevojčice, ni u okolna tri groba. Zahtijevali su dodatne analize koje su pokazala da u grobu nikada nije zakopano niti jedno tijelo.

S obzirom da se radi o jednojajčanim blizankinjama, uz odobrenje, objavljena je fotografija Gordane Ećim – djevojački Zorić.

Dakle, Gordana Ećim, zajedno sa roditeljima, traga za svojom sestrom kojoj je bilo ime Dragana, kako stoji na grobnom mjestu koje je prazno. Ukoliko neko vidi sličnost sa Gordanom, mole da se obrati portalu GPMaljevac.com ili direktno Gordani Ećim.

(GPMaljevac)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije