Društvo

Fudbalski šampioni iz đačkih klupa

Fudbalski šampioni iz đačkih klupa
Foto: Ustupljena fotografija | Fudbalski šampioni iz đačkih klupa

GRADIŠKA – Muška i ženska ekipa malog fudbala Osnovne škole "Danilo Borković" Gradiška, pobjednik je Regionalnog takmičenja Malih olimpijskih igara u Prijedoru.

Danilo Pavković iz Gradiške proglašen je za najboljeg igrača Regionalnog takmičenja.

On je na turniru postigao pet golova a pokazao je veliku vještinu na parketu, te uveliko doprinio pobjedi svoje ekipe. Danilo je deset godina član mladih selekcija Fudbalskog kluba "Кozara".

Najboljom igračicom Malih olimpijskih igara proglašena je Mila Gagić, najbolji strijelac je Marko Đurić, a najbolji golmani su Milan Gagić i Tanja Barišić.

Svi oni su učenici osnovne škole “Danilo Borković”. Mušku i žensku ekipu vodio je nastavnik Branko Tomić, inače poznati fudbalski trener iz Gradiške.

“Za našu školu i grad, ovo je veliki uspjeh, dokaz da se u našoj školi odgovorno radi na razvoju sporta. Inače, iz naše škole potiču mnogi mladi i talentovani sportisti koji veoma uspješno predstavljaju svoju sredinu u regionu, državi pa i svijetu", kazao je za "Nezavisne novine" Branko Tomić.

U muškoj konkurenciji učestvovalo je sedam, a u ženskoj  pet škola. Gradiški šampioni su obezbijedili učešće na republičkom takmičenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije