Društvo

Fly fishing kamp okupio ljubitelje ribolova i prirode

Fly fishing kamp okupio ljubitelje ribolova i prirode
Foto: Ustupljena fotografija | Fly fishing kamp okupio ljubitelje ribolova i prirode

PLJEVLJA, BLAGAJ - Fly fishing kamp na rijeci Ćehotini, na području Pljevalja, uspješno je završen, a okupio je brojne ljubitelje ribolova i prirode, saopštili su organizatori, Omladinski klub "Novi val" iz Blagaja.

Tokom petodnevnog kampa, učesnici su imali priliku usavršiti tehnike fly fishinga, uključujući bacanje i perenje mušica.

"Pored tehničkih vještina, kamp je pružio i dragocjena znanja o ekologiji rijeka, značaju očuvanja prirodnih resursa i aktivnom učešću u zaštiti životne sredine. Učesnici su naučili kako pravilno koristiti fly fishing kao sredstvo za očuvanje ribljih populacija i njihovih staništa, te kako svojim djelovanjem mogu doprinijeti zaštiti", precizirali su iz "Novog vala".

Jedan od ključnih ciljeva kampa bio je povezivanje ljudi iz različitih sredina, stvaranje novih prijateljstava i razmjena iskustava.

"Druženje i zajedničke aktivnosti dodatno su osnažile svijest o značaju zaštite prirodnih bogatstava, dok su praktične radionice omogućile učesnicima da steknu nova znanja i vještine koje će primjenjivati i u budućnosti", ističe se u saopštenju.

Organizatori su izrazili veliku zahvalnost svim partnerima koji su doprinijeli uspjehu ovog kampa, uključujući Sportsko-ribolovni klub "Lipljen" iz Pljevalja, Eco Team Crna Gora, trenere Emira Delića i Adisa Lehu, te mušičare i volontere iz USR "Neretva 1933" Mostar. Njihova posvećenost i stručnost, kako poručuju organizatori, bili su ključni za ostvarenje ciljeva kampa.

"Ovaj kamp je dio regionalne inicijative 'Zajedno za rijeke', a okupio je zaljubljenike u prirodu i ribolov iz cijele regije, s ciljem promovisanja očuvanja rijeka Jugoistočne Evrope. Inicijativa 'Zajedno za rijeke' nastaviće s aktivnostima širom regiona, s ciljem zaštite 400 kilometara rijeka, uključujući Vrbas, Neretvu, Bunu, Ćehotinu, Bistricu, Mrtvicu i Moraču", naglašavaju iz Omladinskog kluba "Novi val".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije