Društvo

Federalni ministar: Ovo se nije moglo desiti samo zbog padavina

Federalni ministar: Ovo se nije moglo desiti samo zbog padavina
Foto: Armin Durgut/PIXSELL | Federalni ministar: Ovo se nije moglo desiti samo zbog padavina

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, izrazio je sumnju da je katastrofa, u kojoj je život izgubilo 19 osoba, posljedica samo obilnih padavina, nego je, kako je kazao, "nešto po srijedi".

Isak je naglasio kako se Federalna uprava policije u svom kapacitetu stavila na raspolaganje.

“Ovdje se nalaze dva tima koji pružaju pomoć i asistenciju. Tu smo, radimo. Kompletno Uprava policije je spremna. Stavljamo sve na raspolaganje”, kazao je ministar te dodao kako je najbitnije spasiti živote, prenosi N1.

Isak je posebno istakao angažman Helikopterske jedinice FUP-a koja je, prema njegovim riječima, spasila nekoliko života. Poručio je i da “ne želi biti onaj koji sjedi u kabinetu” i zato je “izašao na teren”.

Takođe, federalni ministar je otkrio da je na terenu i kriminalistička policija koja istražuje kako je došlo do klizišta.

"Žalosno je ovo što se desilo, sve nas je iznenadilo. Padavine nisu bile toliko obilne da bi se ovo desilo, nešto je po srijedi. Tu je i kriminalistička policija koja je tu da utvrdi zbog čega se dogodilo klizište", naveo je Isak.

Podsjećamo, prema posljednjim informacijama najmanje 18 osoba izgubilo je život u poplavama i klizištima širom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije