Društvo

EUFOR prevozi teško povrijeđeno dijete iz Jablanice

EUFOR prevozi teško povrijeđeno dijete iz Jablanice
Foto: EUFOR/Facebook/Ilustracija | EUFOR prevozi teško povrijeđeno dijete iz Jablanice

JABLANICA – Helikopterom EUFOR-a u ovim momentima se prevozi dijete koje je teže povrijeđeno tokom katastrofalnog nevremena i poplava koje su pogodile regiju Jablanice.

Kako je saopšteno iz Ministarstvo bezbjednosti BiH, oni su jutros putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH, dobili zahtjev Federalne uprave Civilne zaštite za pružanjem dodatne pomoći u spasilačkim timovima i mehanizaciji.

Zahtjev kojim se traži angažovanje helikoptera, mehanizacije i dodatnog ljudstva, odmah je proslijeđen Ministarstvu odbrane BiH, a takođe je upućen i zahtjev EUFOR-u za angažovanje helikoptera za medicinsku evakuaciju.

"Osoblje Operativnog-komunikacijskog centra 112 BiH od dobijanja prvih informacija o polavama radi u punom kapacitetu i u stalnoj je komunikaciji sa Civilnom zaštitom FBiH, Ministarstvom odbrane BiH i mađunarodnim partnerima. Ministarsvo bezbjednosti BiH nastavlja pratiti situaciju na terenu te će nastaviti koordinirati pružanje pomoći najugroženijim područjima", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije