Društvo

Dvije bolesne osobe helikopterom prevezene iz sela ugroženog poplavama u Konjic

Dvije bolesne osobe helikopterom prevezene iz sela ugroženog poplavama u Konjic
Foto: Ustupljena fotografija | Dvije bolesne osobe helikopterom prevezene iz sela ugroženog poplavama u Konjic

SARAJEVO - Helikopter Oružanih snaga BiH danas je prevezao dva bolesna lica iz sela Dobričevići kod Konjica, ugroženog stravičnim poplavama, do punkta za medicinsko zbrinjavanje u ovom gradu.

U izuzetno teškim uslovima helikopterska posada je uspješno realizovala misiju medicinskog zbrinjavanja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane BiH.

U saopštenju se navodi da su Oružane snage BiH spremne i osposobljene da nastave da djeluju u okviru svojih raspoloživih kapaciteta, pružajući pomoć civilnom stanovništvu i organima vlasti.

"Njihov doprinos u ovakvim vanrednim situacijama od izuzetnog je značaja za bezbjednost i zaštitu lokalnog stanovništva i njihove imovine", ocijenili su u resornom ministarstvu.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, 16 ljudi smrtno je stradalo u poplavama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, 15 je iz Jablanice, a jedna osoba je iz Konjica, saopšteno je iz OS BiH.

U Konjicu se i dalje traga za četiri prijavljene nestale osobe, a u Jablanici za njih petoro, čiji su nestanak prijavili rodbina, prijatelji i komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije