Društvo

Disciplinski postupak protiv sudije iz Banjaluke 15. oktobra

Disciplinski postupak protiv sudije iz Banjaluke 15. oktobra
Foto: Pexels | Disciplinski postupak protiv sudije iz Banjaluke 15. oktobra

SARAJEVO - Glavna rasprava u disciplinskom postupku protiv Dragomirke Stanojević, sudije Okružnog suda u Banjaluci zakazana je za 15. oktobar, odlučeno je na pripremnom ročištu.

Disciplinski tužilac Asmir Baćevac je, obrazlažući disciplinsku tužbu, naveo da Stanojević nije tražila svoje izuzeće u radu na predmetu Okružnog suda u Banjaluci u kojem je stranka bila njen vanbračni suprug, navodi Birn.

Baćevac je kazao da će po okončanju postupka Kancelarija disciplinskog tužioca predložiti Disciplinskoj komisiji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta da utvrdi njenu odgovornost i adekvatno sankcioniše tuženu.

Ured je za glavnu raspravu predložio izvođenje pet materijalnih dokaza, koje je Komisija prihvatila.

Tužena Stanojević je u odgovoru na tužbu navela da ona nije bila predsjednica, nego članica sudskog vijeća, kao i da nije bila sudija izvjestilac, te je od Disciplinske komisije zatražila da to ima u vidu.

Ona je predložila saslušanje dvoje sudija Okružnog suda u Banjaluci koji su bili s njom u pomenutom vijeću, a Komisija je prihvatila njen prijedlog i donijela odluku da će biti saslušani putem videolinka.

Kancelarija disciplinskog tužioca i tužena će svoje dokaze provesti na ročištu zakazanom za 15. oktobar, a predsjedavajuća Komisije je zatražila od stranaka da isti dan iznesu i završne riječi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije