Društvo

Dan NLB Banke Banja Luka ove godine u znaku podrške lokalnoj zajednici u Semberiji

Dan NLB Banke Banja Luka ove godine u znaku podrške lokalnoj zajednici u Semberiji
Foto: Ustupljena fotografija | Dan NLB Banke Banja Luka ove godine u znaku podrške lokalnoj zajednici u Semberiji

Tradicionalni Dan NLB Banke Banja Luka ove godine je gotovo 400 zaposlenih obilježilo u znaku volonterskog uređenja lokalne zajednice u Semberiji.

NLB timovi podijelili su svoje aktivnosti na više lokacija u Bijeljini kako bi djelima ostavili bolje tragove za okruženje i zajednicu u kojoj posluju.

"Svake godine Dan NLB Banke obilježavamo u znaku podrške lokalnim zajednicama. Ove godine smo odlučili da to bude Semberija i ponosni smo što, osim što punog srca činimo dobra djela, nam svake godine ostaju najljepše zajedničke uspomene. Ovo je naš dom u kojem poslujemo, te smo našim sugrađanima i okruženju u kojem živimo pokazali mali znak pažnje i na taj način zajedno želimo da ostavljamo bolje tragove", izjavio je Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka.

Aktivnost uređenja počela je u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava" koja u Bijeljini više od 100 godina školuje mlade generacije, gdje je postavljen veliki globus kojim će se školarcima i posjetiocima širiti svijest o važnosti očuvanja planete zemlje. Zaposleni u NLB Banci svoj dan su iskoristili i da dodatno urede dvorište škole – ofarbano je školsko dvorište i postavljene su i edukativne table, a imajući u vidu da je ova škola prepoznala značaj zelenila u okruženju, u školskom dvorištu posađene su i sadnice.

"Drago nam je što su u NLB Banci prepoznali značaj Osnovne škole 'Sveti Sava' Bijeljina i što su nas posjetili i udruženi učinili za našu školu dobra djela. Međusobna podrška u društvu u kojem živimo je od ključne važnosti i ovo je jedan pokazatelj za to", kazala je Aleksandra Divčić, zamjenik direktora OŠ "Sveti Sava", Bijeljina.

Zaposleni u NLB Banci aktivnosti uređenja u Semberiji sproveli su zajedno sa Planinsko ekološkim društvom "Majevica" iz Bijeljine, te su nakon posjete školi podijeljeni u sedam timova uređivali i dio planine Majevica, tačnije manastir Tavna, Novakovu pećinu, Dom planinarskog društva Majevica, voćnjak, vodopad, pećinu i staze.

"Planinarsko ekološko društvo 'Majevica' steklo je 400 novih prijatelja. Kao dio projekta 'Ostavljamo bolje tragove' nama je bila čast da zajedno sa volonterima iz NLB Banke Banja Luka i svih njenih filijala ostavimo bolje tragove u Bijeljini, ali i u prirodi, na našoj Majevici i planinarskom domu 'Crveno brdo'. Zahvaljujući povjerenju, volonterskom doprinosu, želji za očuvanjem životne sredine, njenih resursa i  ekološkoj svijesti uredili smo zajedno više lokacija na području Bijeljine", kazala je Helena Stojić, član PED "Majevica" iz Bijeljine. 

Prethodne dvije godine zaposleni NLB Banke slične volonterske aktivnosti sprovodili su na području Jahorine, a potom i zaštićenog staništa "Tišina" u Šamcu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije