Društvo

Čistačica u Domu zdravlja osuđena jer je pacijentu ukrala novac

Čistačica u Domu zdravlja osuđena jer je pacijentu ukrala novac
Foto: Ilustracija | Čistačica u Domu zdravlja osuđena jer je pacijentu ukrala novac

BOSANSKA KRUPA - Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravosnažno je osudio Elviru Čolić (33) iz Bosanske Krupe na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom provjere od jedne godine, jer je iskoristila bespomoćnost i teško zdravstveno stanje osobe kojoj je ukrala novac i time počinila krivično djelo teške krađe.

Nakon provedene istrage, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu i optužilo Čolićevu da je, 28. novembra 2023. godine, nakon što je u Hitnu službu Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi dovezeno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi, počinila pomenuto krivično djelo.

Nakon što je povrijeđenom pružena prva pomoć, Čolićeva je, kao radnica na održavanju higijene u ovoj ustanovi, po nalogu medicinske sestre pokupila garderobu oštećenog te iz džepova hlača i novčanika prisvojila preko 7.000 maraka koliko se nalazilo unutra.

Cijeneći sve okolnosti slučaja, kao i činjenicu da je optužena nadoknadila štetu oštećenom, sud je smatrao da se svrha kažnjavanja u vidu generalne i specijalne prevencije može postići izrečenom sankcijom, odnosno uslovnom osudom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije