BiH

Završna tribina SNSD-a počela minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH (FOTO)

Završna tribina SNSD-a počela minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH (FOTO)
Foto: Srna | Završna tribina SNSD-a počela minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH (FOTO)

BANJALUKA - Završna predizborna tribina Saveza nezavisnih socijaldemokrata koja je održana u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci počela je minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH.

Završnoj tribini, osim rukovodstva SNSD-a, prisustvovali su i predstavnici vladajućih politički stranaka iz Srbije, Mađarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će Banjaluka dobiti novi sjaj sa kandidatom Nikolom Šobotom na čelu Grada.

“Hvala vam za ovu divnu veče, zbog nje vrijedi raditi, i na kraju pobijediti. Јa sam svjedok da predsjednik Vučić, premijer Vučević, Vulin i svi mi zajedno radimo danonoćno na našem jedinstvu. Ali to ne radimo da naštetimo nekome drugome, već što cijenimo naš narod i našu slobodu”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Zahvalio se i Sijartu.

“Želimo da sačuvamo mir, da sačuvamo naš identitet. Ne treba da spominjem koliko je važan bio Svesrpski sabor, koji je dao mnoge naše odgovore iz prošlosti, ali i smjernice za budućnost. Zato je to istorijski dokument. Sva koncepcija naših neprijatelja je da podijele Srbe. Oni se time hrane, dijele nas na srbijance, bosanske Srbe, Srbe iz Hrvatsake i tako redom, a mi smo jedan jedinstveni narod, jasno i glasno samo Srbi!”, poručio je Dodik.

Istakao je da zajedno sa Srbijom rješavamo sve naše probleme.

“Ovaj narod zna kako se brani sloboda i čast. Mi smo uvijek na "mrtvoj straži", nema opuštanja. Vjerujemo Kini i Rusiji, vjerujemo Mađarskoj i Azerbejdžanu i svima onima koji su bili uz nas u najtežim trenucima”, rekao je Dodik, čime je i završena predizborna tribina SNSD-a.

Sijarto uz SNSD i Republiku Srpsku

Izaslanik predsjednika Fidesa, vladajuće partije u Mađarskoj, Peter Sijarto zahvalio se večeras predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku na razvoju prijateljstva i saradnje Mađarske i Republike Srpske, te istakao da su u ovo vrijeme prijetnji i pritisaka potrebni jaki i patriotski lideri poput Dodika.

"Zahvaljujem se na pozivu, čas mi je što sam sa vama na pragu veoma važnih izbora. Mađarska je prijatelj Republike Srpske, veoma vas cijenimo. Između ostalog, i što imamo mnogo toga zajedničkog. I jedni i drugi smo izloženi velikom spoljnom pritisku. Ne poštuju nas, ne žele nam dobro, žele da se miješaju u naše unutrašnje stvari", rekao je Sijarto.

On je istakao da je važno oduprijeti se tom pritisku i prijetnjama.

"Važno je da se zalažemo za naše interese, jer ako to ne uradimo sigurno se niko neće zalagati umesto nas", rekao je Sijarto.

On je ukazao da je ovo vrijeme opasnosti.

"U ovo vrijeme potrebni su jak i patriotski lideri kao što je predsjednik Milorad Dodik. On na svakom forumu hrabro zastupa interese Republike Srpske. Njemu možemo da zahvalimo na razvoju prijateljstva i saradnje između Mađarske i Srpske. U okviru toga pokrenuli smo program podrške za poljoprivrednke Srpske. Na molbu Dodika nastavljamo saradnju na tom programu", rekao je Sijarto.

On je rekao da će Mađari i dalje biti uz Republiku Srpsku i zalagati se za poštovanje koje Srpska zaslužuje.

"Da ne budete izloženi prijetnjama i da se ne dovodi u pitanje vaše pravo da odlučujete o svojoj budućnosti. Budite i dalje jaki, nalazite se za svoje interese kako bi Srpska ostala stabilna na putu razvoja. Neka vas Bog čuva!", rekao je Sijarto.

Šobot: Pobjeda i srpsko jedinstvo su poruke koje večeras šaljemo

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da se sa večerašnje završne predizborne tribine SNSD-a u Banjaluci šalje poruka srpskog jedinstva, kao i pobjede.

"Večeras šaljemo jasnu poruku koja je svima vidljiva, a to je pobjeda! Ta pobjeda znači da u naredne četiri godine u Banjaluku vraćamo stručnost i obrazovanje", poručio je Šobot u obraćanju.

On je poručio da će graditi stanove za mlade, vrtiće, škole, te rješavati sve strukturne probleme u Banjaluci.

Šobot je poručio da će Banjaluka biti vraćena građanima i da će se slušati njihove potrebe.

"Osim poruke pobjede, večeras šaljemo i poruku koja je bitnija, a to je poruka srpskog jedinstva. Da smo zajedno jaki", rekao je Šobot.

On poručio da će na izborima pobijediti Banjaluka i Republika Srpska.

"Živjela Srpska i živjela nam Srbija!", rekao je Šobot.

Vučević: Srbija garant opstanka Srpske

Predsjednik SNS-a Miloš Vučević poručio je večeras u Banjaluci da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i opstanka Republike Srpske.

"Potrebna nam je Republika Srpska koja je politički stabilna. Srpska ima odgovornu politiku, predvođenu predsednikom Miloradom Dodikom, koja je važna za Srbiju", rekao je Vučević na završnoj tribini SNSD-a.

On je dodao da kada god je u Srbiji bilo izazovno i delikatno vrijeme, nije bila sama, da su podršku uvijek dobijali od Srpske i Dodika, što cijene i poštuju.

Vučević je podsjetio da je na Svesrpskom saboru usvojena Deklaracija koja je važna za srpski narod u Republici Srpskoj, Srbiji i regionu, a u kojoj je prioritet očuvanje srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine, očuvanje Srpske i Srbije.

"To nije puki akt, to je važan dokument u kojim je prvi put definisano da jačamo Republiku Srpsku i Srbiju, da se politički borimo za Kosovo i Metohiju, da se čuva srpski jezik i pismo, kultura i vera", rekao je Vučević, koji je i predsjednik Vlade Srbije.

On je naglasio da Srbija i Srpska zajedno obilježavaju najvažnije datume u istorijski srpskog naroda, bilo da je riječ o pobjedama ili stradanjima.

"Možda se nekome čini da su to samo puke formalnosti, protokolarne stvari, ali verujte od toga sve počinje. Ako zaboravite ko ste, šta ste, onda ne možete biti uspešni ni danas ni sutra", istakao je Vučević.

On je ponovio da Srbiji treba stabilna Republika Srpska, da nemaju vremena za avanture i ispite, već da je potrebna odgovorna politika koju predvodi Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije