BiH

Vučević: Pomagaćemo našem narodu i u Srpskoj i u FBiH

Vučević: Pomagaćemo našem narodu i u Srpskoj i u FBiH
Foto: Srna | Vučević: Pomagaćemo našem narodu i u Srpskoj i u FBiH

ČELINAC - Svi krajevi Srpske će imati podršku svoje matice Srbije, a pomagaćemo i naš narod koji živi u Federaciji BiH, rekao je danas tokom posjete Srpcu Miloš Vučević, predsjednik Vlade Srbije.

On je istakao da za Srbiju nema malih i velikih projekata, kao ni malih i velikih opština.

"Sve opštine u Republici Srpskoj, bez obzira da li je to Posavina, Krajina, istočna Hercegovina, Romanija, Semberija - svi krajevi Srpske će imati podršku svoje matice Srbije. Pomagaćemo i naš narod koji živi u Federaciji BiH i nećemo zaboraviti ni Glamoč, Grahovo, ni Petrovac i Drvar!", naglasio je Vučević.

Premijer Srbije je dodao da se vrijednost novog vrtića "Srbija" u Srpcu ogleda u radosti mališana koji ga pohađaju, te izrazio nadu da će i ovaj objekat doprinijeti ostanku i opstanku srpskog naroda na ovim prostorima.

Vučević je prilikom posjete ovom vrtiću izrazio zadovoljstvo jer je projekat uspješno završen.

"Ovo nije samo projekat, nego dokaz da smo jedno telo, jedan narod i jedna zajednica, bez obzira na administrativne stvari", poručio je Vučević.

On je naveo da će Srbija i Republika Srpska nastaviti činiti dobre stvari za svoj narod, nikome ne prijeteći i ne radeći protiv bilo koga.

"Dok svi pričaju o ratovima, mi pričamo o vrtićima i ne moramo zbog toga da se pravdamo", rekao je Vučević.

Premijer Srbije izjavio je da je za Srbiju najvažnije da Republika Srpska ima svoj život, da narod vidi da tu ima budućnost. Vučević je istakao da su u Srbiji posebno ponosni što se vrtić u Srpcu zove "Srbija".

"Nadam se da ćemo mnogo projekata širom Srpske zajednički realizovati, verujem da nas puno posla čeka. Najvažnije nam je da narod ostane ovde da živi", rekao je Vučević.

Milorad Dodik, predsjednik Srpske, rekao je da je Srbija najveći donator u Srpskoj i da to čini iz narodnog i državnog interesa.

"Najveći interes su Kosovo i Metohija, ali i Srpska koja voli Srbiju. Naša ljubav prema Srbiji ne može biti zaustavljena", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da se na novi vrtić u Srpcu, u čiju su izgradnju vlade Srbije i Srpske izvdojile tri miliona KM, čekalo tri decenije. On je rekao da mu je drago da u Srpcu nema više djece koja čekaju na vrtić.

"Podrška Srbije je velika i taj osjećaj da vas neko pomaže je više od novca. Očekujem da jednog dana u vrtiću u Srpcu pored naziva 'Srbija' bude i ime Aleksandra Vučića, koji mu je najviše doprinio", rekao je Dodik, a prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije