Gradovi

Vježba prve pomoći u saobraćajnoj nezgodi

Vježba prve pomoći u saobraćajnoj nezgodi
Foto: Ustupljena fotografija | Vježba prve pomoći u saobraćajnoj nezgodi

GRADIŠKA - Povodom Svjetskog dana prve pomoći, koji se obilježava svake druge subote u septembru, Služba hitne medicinske pomoći JZU "Dom zdravlja" Gradiška, u saradnji sa Crvenim krstom, Profesionalnom vatrogasnom jedinicom i Policijskom upravom Gradiška organizovala je vježbu.

"Potrudili smo se da vježba bude prikaz najčešćih situacija sa kojima se svaki pojedinac susreće, kada dođe do udesa u saobraćaju. Važno je  da ukažemo na značaj adekvatno pružene prve pomoći", izjavila je Slađana Tepavac, direktor Doma zdravlja Gradiška. Doktor Bojan Vujanović, instruktor prve pomoći, ističe da se, na ovoj vježbi, prvi put pokazuju osnovni principi  pružanja prve pomoći.

"Pokaznom vježbom trudimo se da građanstvu prikažemo značaj adekvatnog priistupa u pružanju prve pomoći, naročito u prvim trenucima nakon dojave o saobraćajnoj nezgodi", kaže doktor Vujanović.

Intervencije vatrogasnih službi prilikom saobraćajnih nesreća su u porastu.

"Najvažnija je brza dojava, kako bi pravovremeno djelovali. Nabavili smo savremenu opremu koja značajno olakšava posao a intervenciju čini efiaksnom", rekao je Goran Stojaković, komandir profesionalne vatrogasne jedinice u Gradišci.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije