BiH

Velika tribina Ujedinjene Srpske: Banjaluka će biti odblokirana, pomirena i oslobođena rijalitija

Velika tribina Ujedinjene Srpske: Banjaluka će biti odblokirana, pomirena i oslobođena rijalitija
Foto: Ustupljena fotografija | Velika tribina Ujedinjene Srpske: Banjaluka će biti odblokirana, pomirena i oslobođena rijalitija

Nakon ovih izbora, Banjaluka će biti deblokirana, pomirena i u njoj će sve da funkcioniše, poručeno je sa večerašnje tribine Ujedinjene Srpske, koja je održana u prepunom svadbenom salonu „Astoria“ u najvećem gradu Srpske.

Kandidati za Skupšinu grada, na čelu sa predsjednikom stranke, dr Nenadom Stevandićem, razgovarali su sa kolegama, prijateljima, komšijama, sugrađanima o stanju u kome se danas nalazi Banjaluka. Čuli su njihove primjedbe, komentare, kritike, kao i sve prijedloge.

-Što se tiče Ujedinjene Srpske, mi smo kroz naš Tim ra razvoj, koji čini dosta stručnih osoba iz naše stranke, napravili Progam razvoja Grada koji ćemo implemenirati u naredne četiri godine. Taj program se sastoji iz svih prijedloga i rješenja iz svih oblasti koje su bitne za poboljšanje kvaliteta života i standarda građana Banjauke. Uvjereni smo da imamo kapacitet, dokazali smo da imamo stav, dokazali smo da možemo mnoge projekte da izguramo i da istrajemo u našim namjerama da se ti projekti realizuju – poručio je Neven Stanić, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Kako je rekao, svjedoci smo da je Banjaluka u protekle četiri godine bila blokirana, da je bilo dosta svađa, a to je ono što nikom ne treba u Banjaluci. -Zato je naš slogan Banjaluka bez blokada. I oslikava stvarno stanje u Gradu i sigurni smo da će Ujedinjena Srpska sa svojim kapacitetom u naredne četiri godine dosta više da odlučuje u kreiranju društvenih, političkih, ekonomskih, privrednih, kulturnih i svih drugih tokova u Banjaluci – zaključio je Stanić.

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, istakao je veliko zadovoljstvo činjenicom da je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da su građani veoma pozitivno primili slogan i izborni program Ujedinjene Srpske.

"Iznenađeni smo sjajnim odzivom na slogan koji pokazuje šta ćemo mi da radimo. Znači, mi ćemo Banjaluku da digitalizujemo, da je ubrzamo, da se riješimo rijalitija, da napravimo prohodnu, brzu Skupšinu koja će brzo donositi odluke, da rješavamo gužve, infrastrukturu i, naravno, da rješavamo svuda gdje postoje zastoji. Činjenica je da je grad blokira, da su blokirani razvojni projeki, da su blokirane i najosnovnije stvari koje građani treba da ostvaruju. Postoji percepcija da je ovo jedan front u kome se tuku jedni protiv drugih, umjesto da rješavaju probleme", riječi su Stevandića.

Naglasio je da naša djeca i familija neće da žive u Banjaluci u kojoj su iskopani rovovi, u glavnom gradu Republike Srpske, nego hoće prestonicu po mjeri svih nas. To znači, dodaje Stevandić, da hoće da Skupština Banjaluke nema samo tri zasjednja godišnje, kao što je imala, da se ne skidaju tačke dnevnog reda o vodosnabdijevanju kada je bilo plus 40 stepeni i kada ljudi nemaju vodu, i neće da se predugo čeka u administraciji.

"Hoće da se sve digitalizuje, odblokira i ubrza. To je Banjaluka Ujedinjene Srpske i potpuno smo sigurni da mi treba da komandujemo tim procesima u Banjaluci i da uvedemo način na koji Skupština grada treba da funkcioniše, koji je veoma sličan Narodnoj skupšini Republike Srpske, gdje sam ja svoje iskustvo stavio u službu naše liste. Zato mislimo da ćemo biti najbolji, najjači, da će Banjaluka poslije ovih izbora početi da živi svoje najbolje godine. Da će biti deblokirana, pomirena i da će sve da funkioniše", zaključio je dr Stevandić, koji je nosilac liste US za Skupštinu Grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije