BiH

Ursula fon der Lajen stiže u BiH: Posjetiće poplavom pogođenu Jablanicu

Ursula fon der Lajen stiže u BiH: Posjetiće poplavom pogođenu Jablanicu
Foto: Tanjug / AP | Ursula fon der Lajen stiže u BiH: Posjetiće poplavom pogođenu Jablanicu

SARAJEVO - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doći će danas u Bosnu i Hercegovinu u okviru posjete Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori.

To će biti prilika da se razgovara o napretku partnera sa zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od šest milijardi evra.

Po dolasku u Sarajevo, danas će je na aerodromu dočekati ministar spoljnjih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković. Nakon toga, Ursula fon der Lajen će posjetiti Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogođenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima.  

U Donjoj Jablanici, njoj će se pridružiti predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto, premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, kao i drugi zvaničnici i predstavnici spasilačkih snaga.

Sutra će se sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon toga sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije