BiH

Ujedinjena opozicija Banjaluke: "6. oktobra rušimo režim i njihove izdanke"

Ujedinjena opozicija Banjaluke: "6. oktobra rušimo režim i njihove izdanke"
Foto: Ustupljena fotografija | Ujedinjena opozicija Banjaluke: "6. oktobra rušimo režim i njihove izdanke"

BANJALUka - Sinoć je u Sportskoj dvorani "Obilićevo" u BanjaLuci održana centralna tribina opozicije.

Građanima su se u ime stranaka obratili: Dijana Ješić, nosilac liste Narodni front – Jelena Trivić, Milan Savanović, nosilac liste Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića, Željko Raljić – nosilac liste Srpske demokratske stranke i Saša Lazić, nosilac liste Narodnog pokreta Banja Luka zove.

Veliku podršku Jeleni Trivić pružio je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, koji je došao na tribinu i obratio se prisutnima:

"Banjaluka zaslužuje promjene i Jelena Trivić je osoba koja će te promjene da sprovede. Ona je časna, poštena, obrazovana, hrabra i odlučna i ima sjajan tim koji je spreman da se suoči sa svim izazovima koji ih očekuju. Kada Banjaluka zove da se sprovede pravda i red i ispošuje Volja naroda, onda će sigurno Banjaluka biti vraćena narodu".

Jelena Trivić je rekla da su sadašnje gradske vlasti – gradonačelnik i skupštinska većina, predvođena SNSD-om, ratovali na stvarima bitnim za građane, kao što su vrtići, vodosnabdijevanje i infrastruktura, a da su se vrlo lako dogovarali oko izmjene regulacionih planova, zamjene parcela u kojima je grad oštećen za višemilionski iznos, te teniske dvorane koja ničemu ne služi.

Govoreći o svom programu, Trivićeva je istakla nekoliko prioritetnih mjera, kao što su rat protiv tajkuna, uvođenje neradne nedjelje, izjednačavanje cijena između privatnih i javnih vrtića, zaustavljanje betonizacije, otvaranje slobodnih ekonomskih zona i izgradnju stanova po povlaštenim cijenama za mlade ljude čija cijena neće prelaziti 2.000 KM po kvadratu.

"Sjajan skup i sjajna atmosfera na zajedničkoj centralnoj tribini opozicije u Banjaluci. Banjaluka želi promjene, žele poštene ljude, želi zakonit rad i ne želi da gleda više režim niti izdanke režima. Složno narode, još malo je ostalo do velikog narodnog preokreta u kojem ćemo im pokazati – "džaba vam novci moji sinovci", mi igramo malo bolje", izjavila je Trivićeva, te na kraju dodala:

"Hvala svim prijateljima iz SDS, Liste za pravdu i red, Pokreta Banjaluka zove i mom Narodnom frontu što smo odlučni, istrajni, uporni da zajedno s narodom donesemo Banjaluci pogled u kojem je svjetlo, a ne tama. Hvala našem prijatelju i saborcu Ljubiši Petroviću koji je uvijek tu sa nama i mi s njim. Idemo dalje, odlučno prema nedelji!"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije