BiH

Uhapšen Slaven Gojković, bivši direktor "Šuma Republike Srpske"

Uhapšen Slaven Gojković, bivši direktor "Šuma Republike Srpske"
Foto: N.N. | Uhapšen Slaven Gojković, bivši direktor "Šuma Republike Srpske"

SOKOLAC – Slaven Gojković, bivši direktor "Šuma Republike Srpske", uhapšen je u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ovu informaciju prenosi ATV, te navode da su pored Gojkovića uhapšene još tri osobe, ali ne navode o kome se radi, a takođe pišu da se za jednom osobom traga.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a od jutros pretresaju prostorije ŠG "Romanija" Sokolac, te kuću direktora preduzeća Strahinje Baševića.

Inače, Bašević je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a na predstojećim izborima bio je kandidat SNSD-a za načelnika Sokoca.

"OJT Istočno Sarajevo realizuje naredbu Okružnog suda u Istocnom Sarajevu. Naredbom je naloženo pretresanje više pravnih i fizičkih lica, a u vezu postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315 stav 4, a u vezi sa stavom 1 KZ RS koja KD su izvršena u periodu 2020. godine", piše u saopštenju.

A kako saznaju "Nezavisne novine", pretresi koje vrši MUP, te ova hapšenja, dovode se u vezu sa nelegalnom sječom šume sa teritorije nekoliko šumskih gazdinstava.

"Radi se navodno o nekom vjetrolomu 2020. godine. Tada su ta šumska gazdinstva Kalinovik i još neki dobili dozvolu od JP Šume da posijeku neku šumu bez tendera i navodno to je sad predmet istrage", kazao je izvor "Nezavisnih".

Vezane vijesti:

Ministar Minić: Znam za pretrese u Sokocu, ali ne znam za hapšenja

Policija pretresa ŠG "Romanija"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije