BiH

U Jablanici proglašena tri dana žalosti

U Jablanici proglašena tri dana žalosti
Foto: Tanjug/AP | U Jablanici proglašena tri dana žalosti

JABLANICA - Damir Šabanović, načelnik opštine Jablanica donio je odluku o proglašenju dana žalosti zbog građana ove opštine koji su izgubili život tokom poplava koje su pogodile ovaj dio Bosne i Hercegovine.

"Dani 6., 7. i 8. 10.2024. godine proglašavaju se Danima žalosti na području općine Jablanica povodom tragične smrti naših sugrađana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila općinu Jablanica", stoji u odluci načelnika Šabanovića.

Pojašnjava se da će zbog Dana žalosti, zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi opštine Jablanica, te zgradama javnih preduzeća i ustanovama kojima je osnivač opština Jablanica.

Takođe, na dane žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, te elektronski i drugi mediji sa područja opštine Jablanica dužni su svoje poslovanje obavaljati primjereno u skladu sa Danima žalosti, prenosi Klix.

Podsjećamo, u tragičnim poplavama koje su pogodile BiH život je izgubilo najmanje 18 ljudi.

Najteže je pogođena upravo Jablanica, gdje je zasad potvrđeno 13 žrtava, a strahuje se da je brojka puno veća. Potraga za nestalim osobama i dalje traje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije