BiH

U Bosanskom Petrovcu će se ponovo brojati glasovi

U Bosanskom Petrovcu će se ponovo brojati glasovi
Foto: N.N. | U Bosanskom Petrovcu će se ponovo brojati glasovi

BOSANSKI PETROVAC - Stranka demokratske akcije (SDA) Bosanski Petrovac obavijestila je danas javnost da je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) na današnjoj 95. sjednici donijela naredbu o ponovnom brojanju glasova u izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac gdje je Bobana Velaga Lipić (SNSD) pobjedila Mahmuta Jukića (SDA) sa jednim glasom razlike.

"Odluka o ponovnom brojanju glasova smatramo jedinom ispravnom za uklanjanje svih sumnji u izborni proces u Bosanskom Petrovcu, budući da naš kandidat za načelnika zaostaje za kandidatom SNSD-a za samo jedan glas", navodi se u saopštenju predsjednice Općinskog odbora SDA Bosanski Petrovac  Ansele Husetić.

Ponovno brojanje glasova zakazano je za 28. oktobar 2024. godine, a konačni ishod, bez obzira na rezultat, biće prihvaćen od strane SDA kao volja građana Bosanskog Petrovca.

Husetić je istakla da je transparentnost u izbornom procesu od ključne važnosti za očuvanje povjerenja građana u demokratske institucije i izborni sistem, prenosi Fena.

Odluku CIK-a pogledajte ovde.

Povezana vijest:

Izgubili načelnika za jedan glas, traže ponovno brojanje

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije