BiH

Trivićeva traži da se novinarki Miljanović – Zubac garantuje bezbjednost

Trivićeva traži da se novinarki Miljanović – Zubac garantuje bezbjednost
Foto: Facebook | Trivićeva traži da se novinarki Miljanović – Zubac garantuje bezbjednost

BANJALUKA, TREBINJE - Hitno zahtijevam da se od strane Policije i drugih institucija sistema, Nataši Miljanović Zubac omogući normalan život i da njenu bezbjednost garantuje MUP Republike Srpske, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, reagujući na, kako kaže, sistemski progon koji ova novinarka iz Trebinja doživljava.

Trivićeva dodaje da bi rad Nataše Miljanović Zubac u kojem je iznosila određene informacije o kriminalnim krugovima trebao biti zaštićen od same policije, a ne da joj se u 21 čas šalje poziv za saslušanje, što predstavlja klasičan oblik zastrašivanja.

"Institucije treba da štite ljude koji su odvažno i hrabro preuzeli da rade njihov posao. Dobar dio pravosuđa i policijskih struktura je i sam dio puteva droge i upetljan je u organizovani kriminal najviših razmjera. Zato i ne čude aktivnosti trebinjskog MUP-a u kojem pokušavaju zastrašiti Natašu i njenu porodicu“, kazala je Trivićeva i dodala:

"Uprkos svemu, znam da Nataša neće odustati od posla s kojim se uhvatila u koštac, stoga joj pripadnici MUP-a, a posebno savjesni među njima, moraju omogućiti zaštitu i prestanak sistemskog progona koji se nad njom vrši".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije