BiH

Trivićeva: Neadekvatna kazna za PDP

Trivićeva: Neadekvatna kazna za PDP
Foto: Facebook | Trivićeva: Neadekvatna kazna za PDP

BANJALUKA - "Danas je CIK kaznila PDP zbog preuranjene kampanje i zloupotrebe javnih sredstava koje je vršio kandidat za gradonačelnika Draško Stanivuković povodom podjele kartica za javni prevoz. Izrečena je kazna od 15.000 KM. Ova kazna je nikakva s obzirom na štetu i maltretiranje koje je Stanivuković sedmicama priređivao penzionerima“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivićeva dodaje da umjesto da svoje kartice za javni prevoz penzioneri dobiju poštom ili da ih slobodno, kada njima odgovara, podignu u Gradskoj upravi, Stanivuković je po najvećim vrućinama organizovao podjele kartica, na koje su penzioneri morali doći da bi uopšte dobili navedene kartice.

Navodi da su penzioneri "morali slušati govore Stanivukovićevih neobrazovanih saradnika poput Tanje Palačković i drugih, kao i njegove dugometražne govore i tek nakon toga mogli su preuzeti svoju karticu za javni prevoz".

"S obzirom na to da se radi o najgoroj zloupotrebi penzionera u svrhe političke kampanje i zloupotrebi javnih resursa u svrhu političke promocije, smatram da novčana kazna nije ni približno dovoljna da bi se na adekvatan način kaznio ovako nehuman čin", smatra Trivićeva.

Kako se dalje navodi, Stanivukovića to nije zaustavilo da i dalje manipuliše sa najstarijom populacijom pa je u svrhu vlastite promocije vršio i podjele tzv. kartica prijateljstva, na isti način.

"Penzioneri su morali doći na organizovanu podjelu, slušati njihove govore, a tek nakon toga dobiti karticu za koju se na kraju ispostavilo da ničemu ne služi jer Grad nije sklopio ugovore sa firmama koje su trebale obezbijediti izvjesne popuste. Vrlo brzo su se i sami penzioneri uvjerili da su kartice prijateljstva najgora obmana ikad zabilježena na političkoj sceni", navodi Trivićeva.

Trivićeva dodaje da bi u slučaju zloupotrebe i prevare penzionera povodom lažnih kartica prijateljstva, zaista bilo teško utvrditi koja kazna bi bila adekvatna za ovaj nivo laži, prevare, obmane i zloupotrebe javnih resursa i pozicije gradonačelnika.

"Svakako, novčane kazne za ovaj nivo zloupotrebe i prevara nisu adekvatno rješenje, jer je opštepoznato da se te kazne plaćaju zapravo od novca otetog kroz isisavanje gradskog budžeta. Ono što je sigurno da bi CIK slučaj zloupotrebe penzionera povodom tzv. kartica prijateljstva morao da razmatra po službenoj dužnosti, te da drakonski kazni Stanivukovića, ako uopšte postoji nivo kazne koji bi bio odgovarajući za ovaj nivo manipulacije, zloupotrebe i nesavjesnog činjenja. Mi se ovdje ne borimo samo protiv Stanivukovića, Dodika, Šobota i njima sličnih, već i protiv cijele jedne hobotnice koja je zarobila institucije i koja javne resurse koristi u svrhu predizborne kampanje", zaključila je Jelena Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije