BiH

Sutra glasanje u Kiseljaku, Kreševu, Fojnici i Konjicu

Sutra glasanje u Kiseljaku, Kreševu, Fojnici i Konjicu
Foto: Arhiva | Sutra glasanje u Kiseljaku, Kreševu, Fojnici i Konjicu

SARAJEVO - U federalnim opštinama Kiseljak, Kreševo, Fojnica i Konjic sutra će biti održani lokalni izbori odgođeni zbog katastrofalnih poplava koje su nedavno pogodile ove lokalne zajednice i Jablanicu.

Glasanje će biti sprovedeno na 118 biračkih mjesta, uključujući 16 mobilnih timova, a pravo glasa ima 54.379 registrovanih birača.

Izborna tišina u ovim opštinama počela je jutros u 7.00 časova i trajaće do zatvaranja biračkih mjesta sutra u 19.00 časova.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je posebnu instrukciju o načinu identifikacije i glasanja birača na odgođenim lokalnim izborima.

Birač kojem su u elementarnoj nepogodi uništene lične isprave biračko pravo može iskoristiti uz predočenje obrasca lične karte sa fotografijom koji je izdao nadležni MUP.

CIK je donio i instrukciju o dodatnoj zaštiti glasačkih listića za odgođene izbore u Fojnici, koja podrazumijeva korištenje posebnog pečata sa oznakom "odgođeni izbori".

Ova mjera je uvedena zbog sumnje u kompromitovanje izbornog materijala s obzirom na to da su glasački listići već bili kod biračkih odbora.

Iz CIK-a BiH najavili su da se početkom naredne sedmice očekuje planiranje raspisivanja lokalnih izbora i u Jablanici.

Lokalni izbori u BiH održani su 6. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije