BiH

Stevandić otkrio ima li ambicije za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH

Stevandić otkrio ima li ambicije za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH
Foto: Dražan Pozderović | Stevandić otkrio ima li ambicije za predsjednika i člana Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, potvrdio je da, kada je riječ o predstojećim opštim izborima, nema ambicije da ide u izbornu trku za predsjednika Srpske niti člana Predsjedništva BiH.

Na naše pitanje da li se stranka kojoj je na čelu, poput drugih, već priprema za opšte izbore 2024, Stevandić je rekao da je za to, kada je riječ o Ujedinjenoj Srpskoj, još rano.

"Budući da ja nemam nikakve ambicije za bilo koju inokosnu funkciju, ni za predsjednika Republike ni za člana Predsjedništva, mi nemamo potrebe da to tako brzo pripremamo", rekao je Stevandić za "Nezavisne novine".

Govoreći o rezultatima Ujedinjene Srpske na ovogodišnjim lokalnim izborima, Stevandić je rekao da je ova stranka ispunila cilj da napravi armaturu po izbornim jedinicama, te da imaju sigurnije mandate nego na prošlim izborima.

"To smo postigli jer smo za oko 11 odsto podigni rezultat u osnosu na prošle opšte izbore. Mi smo se više bavili tom konstrukcijom da u izbornim jedinicama imamo sigurnije mandate", rekao je Stevandić.

Stevandić je naglasio da će prioritet ove stranke biti očuvanje institucija Srpske i njene imovine, kao i ustavnog karaktera, te traženje najboljeg unutrašnjeg kompromisa u Srpskoj kako bi to postigli.

"Mi ćemo državnotvornu politiku da stavimo ispred, da kažemo izbornih ambicija. A i matematika govori da se SNSD možda priprema za te izbore, jer u prilog tome ide njihov matematički koeficijent. Ali vidite da sada koalicioni partneri imaju preko 150.000 glasova, te da nema takvih kalkulacija bez koalicionih partnera i da mi moramo da imamo kompromis koji isključuje neiskrenost u budućnosti", naglasio je Stevandić.

Podsjetimo, u izbornoj noći, Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske, otkrio je da će biti kandidat za predsjednika Srpske i na sljedećim opštim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije