BiH

Stanivuković: Saračica važno mjesto u Banjaluci

Stanivuković: Saračica važno mjesto u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Stanivuković: Saračica važno mjesto u Banjaluci

Saračica je važno mjesto u našoj Banjaluci, mjesto gdje smo sa ponosom došli, kao i u svaku drugu ulicu, naselje... u svakoj kući su naša djela.

Rekao je ovo Draško Stanivuković, kandidat PDP za gradonačelnika i aktuelni gradonačelnik, tokom večerašnje tribine u Saračici.

"Napravili smo jednu sjajnu priču i atmosferu, a to je da je budžet Grada budžet Banjalučana, imovina ovog grada je imovina Banjalučana. Besplatni udžbenici su banjalučki, podrška vrtićima je banjalučka, penzionerske karte su banjalučke... Banjaluka pripada Banjalučanima i

Banjaluka je porodica", poručio je Stanivuković.

Istakao je da je u ovom naselju urađena javna rasvjeta, kanalizaciona mreža, putna infrastruktura.

"U Ulici Radenka Lolića, gdje nikada nije bilo autobuske linije, uveli smo je. Saračica ima svoj centralni dio i ima dio koji je zaselak, i tu smo se fokusirali da uradimo put i rasvjetu. U narednom periodu će prioritet biti kanalizaciona mreža, što je i generalno jedan od prioriteta naše politike, u narednom mandatu 100 km kanalizacione mreže, uključujući i Zavalsku ulicu ovdje. Očekuje nas rekonstrukcija Izvorske ulice, kao i trotoar od centra Saračice ka Pavlovcu. O tome su trebali da brinu i Putevi i Vlada, ali mi smo navikli da, kada oni nemaju sluha, mi čujemo",  istakao je Stanivuković.

Branislav Borenović, predsjednik PDP i nosilac odborničke liste za Skupštinu grada Banjaluka, istakao je da je PDP i danas imao dva veličanstvena skupa, na Čokorskim Poljima I Saračici.

"Ogromna je podrška za našeg Draška Stanivukovića i našu listu, te očekujem veliku pobjedu 6. oktobra. Ovo je jedan prelijep kraj. Banjaluka ima ogromne potencijale i jako je važno što su građani prepoznali da je Draško uradio kapitalne stvari za naš grad. A šta će tek uraditi i

kakve velike planove ima... ", naveo je Borenović.

Borenović, koji je preko Srpskih Toplica, Donjih Kola, Čokorskih Polja, Saračice, na tribinu stigao biciklom, istakao je da Banjaluka ima ogromne turističke potencijale.

" I van centra imamo ogromne potencijale i predivne predjele koje ćemo razvijati. Danas je i Međunarodni dan bez automobila, što je dobra prilika da pozovemo građane da iskoriste ove ljepote, posebno sada kada imamo divne parkove, šetalište kraj Vrbasa, vidikovac na Banj brdu,

i to možemo koristiti u svrhu zdravijeg načina života", rekao je Borenović.

Vedrana Prole, kandidat PDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, navela je da su sve tribine PDP izuzetno posjećene, jer kako kaže „o nama govore naša djela“.

"Jedno od naših djela je što smo porodicama sa četvoro i više djece obezbijedili besplatne vozne karte. I sama dolazim iz višečlane porodice i dok sam ja pohađala školu, nisam imala taj poklon od svog grada, tako da sam srećna što druga djeca imaju tu mogućnost. I u ovoj mjesnoj

zajednici, kao i u svim ostalim djelovima Banjaluke, radili smo na legalizaciji, voznim kartama za sve naše penzionere, subvencije za vrtiće i učinjena su mnoga druga važna djela za naše sugrađane", poručila je Prole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije