BiH

Šta se navodi u Sporazumu o mirnom razdruživanju

Šta se navodi u Sporazumu o mirnom razdruživanju
Foto: Dražan Pozderović | Šta se navodi u Sporazumu o mirnom razdruživanju

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske na 14. posebnoj sjednici NSRS raspravljaće o Sporazumu o mirnom razdruživanju kojeg je dostavila Vlada.

Podsjećamo, Milorad Dodik, predsjednik RS, nedavno je najavio da će Republika Srpska predložiti Federaciji BiH da se BiH mirno razdruži.

O dokumentu koji nosi naziv Informacija o potrebi pokretanja procedura regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima poslanici će raspravljati po okončanju 10. redovne sjednice koja je počela danas.

Dokument je podijeljen u 15 cjelina u kojima se govori antidejtonskom djelovanju i antidejtonskom djelovanju vioskog predstavnika u kojoj se, između ostalog, navodi da je u Republici Srpskoj oko 260 odluka nametnuto i da je visoki predstavnik na neustavan način prenio nadležnosti na nivo BiH.

Takođe, u dokumentu se navode i detalji vezani za pravosudni sistem, raspolaganje imovinom, izborno zakonodavstvo, te antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije