BiH

Srebreničani pozvali sugrađane iz Srbije da glasaju za Vučića

Srebreničani pozvali sugrađane iz Srbije da glasaju za Vučića
Foto: Srna | Srebreničani pozvali sugrađane iz Srbije da glasaju za Vučića

BEOGRAD - Političke partije iz Republike Srpske koje imaju svoje liste u Srebrenici pozvale su danas sve Srbe iz Srebrenice, a koji žive u Srbiji, da izađu na izbore i u što većem broju glasaju za Miloša Vučića, zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice.

Sa pres-konferencije u Beogradu, kojoj su prisustvovali predsjednici opštinskih odbora svih srpskih partija u Srebrenici, istaknuto je da su uspjeli da prevaziđu animozitete i dođu do zajedničkog kandidata.

"Molimo sve naše sugrađane u rasijanju da se odazovu na izbore i pomognu da ostvarimo još jednu pobjedu. Svaki glas je bitan za našu bolju budućnost", rekao je Vučić.

Radomir Pavlović, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Srebrenici, rekao je da će Srbi biti jedinstveni kako bi se nastavio kontinuitet saradnje Srpske i Srbije i da Drina ne bude granica.

"Apelujem na sve da pozovu svoje prijatelje da 6. oktobra budu u Srebrenici i glasaju da dobijemo treći put srpsku vlast u ovoj opštini", rekao je Pavlović.

Miloš Milovanović iz Socijalističke partije ocijenio je da su ovo jedni od presudnih izbora i da je veoma bitno da Srbi imaju svog načelnika opštine Srebrenica.

"To je bitno i politički jer napadi na Srbiju, Srpsku, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika uvijek polaze iz Srebrenice. Ako bi muslimani dobili načelnika, bilo bi im lakše da to nastave raditi. Ako pobijedi Hamdija Fejzić, pobijedio je i Naser Orić. Zato pozivamo da se glasa za Miloša Vučića", rekao je Milovanović, a prenosi agencija Srna.

Boban Ristić iz Narodnog fronta je naveo da su ova stranka i Lista za pravdu i red jedine opozicione partije u ovom srpskom bloku, ali da daju bezrezervnu podršku Milošu Vučiću kao budućem načelniku Srebrenice.

"Nadamo se da će iz matice Srbije doći silom raseljeni Srebreničani i dati podršku zajedničkom kandidatu svih srpskih stranaka. Bitno je da imamo i skupštinsku većinu", istakao je Ristić.

Slađan Milovanović iz Liste za pravdu i red takođe je istakao bezrezervnu podršku Milošu Vučiću, te izrazio nadu da će birači iz Srbije, koji su porijeklom iz Srebrenice, izaći na izbore u što većem broju i dati podršku srpskom kandidatu.

"Ima još vremena da oni kojima su istekle lične karte da ih obnove, jer svaki glas je bitan. Ovi izbori su odlučujući, najbitnije je da pobijedi Miloš Vučić", rekao je Milovanović.

Momčilo Cvjetinović iz SDS-a pozvao je da se glasa za Vučića kako bi Srebrenica nastavila da se razvija i bila prihvatljivo mjesto za njene stanovnike.

U bloku oko zajedničkog kandidata Vučića nalaze se i Demokratski savez, Ujedinjena Srpska, Demokratski narodni savez i Narodna partija Srpske.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije