BiH

Šobot: Plan izgradnja tri nova vrtića (FOTO, VIDEO)

Šobot: Plan izgradnja tri nova vrtića (FOTO, VIDEO)
Foto: Srna | Šobot: Plan izgradnja tri nova vrtića

BANJALUKA - Kandidar SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je danas da je plan ove stranke da izgradi tri nova vrtića, kao i da izjednači subvencije za javne i privatne vrtiće.

Šobot je naveo da su sredstva za nove vrtiće obezbijeđena, te da bi na taj način grad dobio 2.000 novih mjesta za smještaj mališana.

"Vrtići će biti građeni u naseljima Starčevica, Lazarevo i Koćićev Vijenac. Moramo svoj djeci omogućiti boravak u vrtićima, jer je socijalizacija najvažnija za predškolski uzrast", rekao je Šobot na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da u protekle četiri godine ni izgrađen ni jedan vrtić, te da je veliki problem nedostatak slobodnih mjesta u javnim vrtićima.

Kada je riječ o legalizaciji, Šobot je napomenuo da svi građanu Srpske imaju pravo na legalizaciju.

"To je jedno od stečenih prava i ta prava možemo samo proširivati, ali ono što nećemo raditi u narednom periodu jeste da zloupotrebljavamo naše građane. Svaki građanin će dobiti svoje rješenje o legalizaciji", rekao je Šobot.

On je dodao da se proces legalizacije nastavlja, te da je opredjeljenje SNSD-a da svaka mjera koja je u interesu Banjaluke i Srpske bude nastavljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije