BiH

Šobot: Gradonačelnik treba da služi građanima, a ne da im komanduje

Šobot: Gradonačelnik treba da služi građanima, a ne da im komanduje
Foto: Ustupljena fotografija | Šobot: Gradonačelnik treba da služi građanima, a ne da im komanduje

BANJALUKA - Banjalukom se mora upravljati iskreno i voljom građana, a ne lažima i protivno njoj, poručio je kandidat za gradonačelnika Banjaluke, dr Nikola Šobot, u Piskavici, gdje je razgovarao sa mještanima o ključnim problemima koji ih pogađaju.

On je kazao da gradonačelnik treba da sluzi građanima, a ne da im komanduje

Šobot je naglasio da je sramota da u 21. vijeku Piskavica još nema stabilno vodosnabdijevanje i da je neprihvatljivo da pitanje vodovoda bude tema svakih izbora.

"Krak vodovoda za Slijepčeviće čeka se već 5 godina, a izgradnja vodovoda u Piskavici još nije završena. Izgradnja kraka vodovoda za zaseok Grahovce može biti riješena jednostavnim spajanjem sa Kneževićima, i to je rješenje koje ćemo ostvariti", rekao je Šobot.

Naglasio je da su ovo posljednji izbori na kojima se o ovome govori.

"U 21. vijeku, najveći grad Republike Srpske mora obezbijediti da svaki građanin ima pristup osnovnim resursima kao što je voda", podvukao je Šobot.

Pored pitanja vodosnabdijevanja, Šobot je naglasio da je neophodno ulaganje u komunalnu infrastrukturu, posebno u rasvjetu i izgradnju trotoara do škole, kako bi djeca mogla sigurno dolaziti i odlaziti iz škole.

Takođe, naglasio je važnost postavljanja video nadzora u školi, kako bi se povećala sigurnost učenika.

"Grad mora ulagati u sigurnost svoje djece, i to ne smije biti pitanje koje se odlaže. Piskavica zaslužuje više ulaganja i pažnje, jer građani ovog naselja žele bolji i sigurniji život za svoje porodice", naglasio je Šobot.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije