BiH

Šobot: Bočac mora postati privredni i turistički biser Banjaluke

Šobot: Bočac mora postati privredni i turistički biser Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Šobot: Bočac mora postati privredni i turistički biser Banjaluke

​BANJALUKA - Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, doktor Nikola Šobot, danas je posjetio Bočac, naselje smješteno ispod planine Čemernice, na rubu teritorije grada Banjaluke, udaljeno 35 kilometara od centra. Bočac, sa svojih 1200 stanovnika, predstavlja značajan resurs za razvoj grada, posebno u oblasti turizma i privrede, ali je dugo bio zanemaren.

"Bočac je srce prirode Banjaluke, a njegove ljepote i potencijali ne smiju ostati neiskorišteni". 

Jezero koje se proteže ovim krajem je pravi dragulj koji zaslužuje pažnju.

"Čišćenje i uređenje obala, izgradnja komunalne infrastrukture i stvaranje uslova za razvoj turizma su ključni koraci koje moramo preduzeti kako bi Bočac procvjetao", istakao je Šobot. 

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Jedan od najvažnijih prioriteta je i modernizacija putnih pravaca, posebno puteva prema Čičinoj Kosi, Lovačkoj kući i Uletilovićima, koji su ključni za bolju povezanost naselja sa gradom. 

"Bočac zaslužuje kvalitetnu infrastrukturu, a to uključuje ne samo puteve, već i redovno održavanje pristupnih putova" dodao je doktor Šobot. 

Takođe, Šobot je naglasio važnost "očuvanja i revitalizacije Tvrđave Bočac-grad", kao kulturno-istorijskog naslijeđa ovog kraja. 

"Ova tvrđava ima ogroman potencijal da postane centar turističke ponude, i to ćemo postići u saradnji sa nadležnim institucijama i opštinom Mrkonjić Grad" poručio je Šobot. 

Na kraju, Šobot je pozvao privrednike i dijasporu da se zajedno sa gradom uključe u razvoj Bočca. 

"Zajedno možemo učiniti da Bočac postane ne samo turistički biser, već i mjesto novih radnih mjesta i prosperiteta za sve njegove stanovnike. Pobijediće Bočac, pobijediće Banjaluka!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije