BiH

Šerif Isović deložiran iz Poreske uprave Federacije BiH

Šerif Isović deložiran iz Poreske uprave Federacije BiH
Foto: Avaz | Šerif Isović deložiran iz Poreske uprave Federacije BiH

Šerif Isović napustio je jutros zgradu Poreske uprave FBiH, u koju je danima dolazio na posao nezakonito, iako ga je Vlada FBiH prije mjesec razriješila s pozicije generalnog direktora, javljaju federalni mediji.

Isović je, uprkos odluci Vlade, uredno dolazio na posao, štoje Avaz objavio uz videorazgovor.

Isović je iz zgrade Uprave ponio i svoje stvari koje je devet godina uredno čuvao. Nije mogao samo ponijeti direktorsku fotelju.

Isović je, ustvari, dobio drugo radno mjesto, a na osnovu odluke Vlade FBiH i privremene mjere Opštinskog suda u Sarajevu. Sada je postavljen za kantonalnog inspektora, što mu je, kako se saznaje, teško palo.

U Poresnoj upravi FBiH pojašnjavaju da je, odlukom Vlade FBiH kojom je razriješen, bio raspoređen na odgovarajuće radno mjesto u PU FBiH. No, to nije značilo da dolazi na posao u zgradu Uprave i da koristi kancelariju.

“Odluka Vlade FBiH je da on treba biti raspoređen na neko od mjesta unutar Porezne uprave. PU je, stoga, tražila mišljenje Agencije za državnu službu, Ministarstva pravde i Vlade FBiH i pojašnjenje člana 2. Rješenja Vlade. Međutim, dok smo mi čekali da dobijemo sva pojašnjenja, došla je privremena mjera Općinskog suda u Sarajevu, gdje je naređeno da mi moramo uspostaviti radnopravni status do okončanja sudskog postupka. S obzirom na privremenu mjeru, mi smo ga rasporedili na mjesto federalnog poreznog inspektora u Odsjeku za inspekcijski nadzor Kantonalne porezne uprave Sarajevo”, kazao je Admir Omerbašić, kojeg je Vlada ovlastila da organizuje sve poslove iz nadležnosti radnog mjesta direktora Poreske uprave FBiH.

(Avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije