BiH

Selak: Zahvalnost našoj crkvi koja je sačuvala narod

Selak: Zahvalnost našoj crkvi koja je sačuvala narod
Foto: Srna | Selak: Zahvalnost našoj crkvi koja je sačuvala narod

DRVAR - Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak rekao je danas u Martin Brodu da manastir Rmanj dijeli sudbinu srpskog naroda vijekovima, da je rušen i obnavljan više puta, te izrazio zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ koja je oduvijek bila stub očuvanja Srba.

On je rekao da je posebno srećan što je dočekana potpuna obnova ove svetinje i današnji čin osveštanja Hrama Svetog Nikolaja Čudotvorca koji je obavio NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

"Zahvalni smo Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je oduvijek bila stub očuvanja našeg naroda. Iskreno vjerujem da će manastir Rmanj, kao i naš narod koji ovdje živi, uživati u blagodatima mira", poručio je Selak nakon osveštanja manastirskog hrama.

Selak je dodao da posebno bole razaranja koja je manastir doživio tokom Drugog svjetskog rata i Odbrambeno-otadžbinskog rata, jer su se desila nakon što je srpski narod donosio slobodu svim narodima u okruženju.

Patrijarh srpski Porfirije, koji boravi u višednevnoj posjeti Eparhiji bihaćko-petrovačkoj i rmanjskoj povodom obilježavanja 580 godina od izgradnje manastira Rmanj, osveštao je danas Hram Svetog Nikolaja Čudotvorca u manastiru Rmanj. Svetoj liturgiji, između ostalih, prisustvovao je predsjednik SPS Goran Selak, piše Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije