BiH

Savjet ministara BiH usvojio budžet

Savjet ministara BiH usvojio budžet
Foto: N.N. | Savjet ministara BiH usvojio budžet

MOSTAR – Nakon dogovora lidera političkih partija koje čine vlast na nivou BiH, Savjet ministara BiH usvojio je budžet za ovu godinu, piše Avaz.

Ranije, Fiskalni savjet BiH još početkom godine utvrdio je dokument globalnog okvira budžeta, čime su stvorene pretpostavke za njegovo usvajanje. Kako je rečeno nakon sjednice Fiskalnog savjeta, dogovoreno je da budžet za 2024. godinu bude veći za oko 40 miliona KM u odnosu na 2023. godinu, odnosno 1.355.400.000 KM.

Nakon što je Savjet ministara BiH usvojio budžet, on će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH koje će ga proslijediti Parlamentarnoj skupštini BiH koja daje konačnu riječ.

"Budžet je veći za 40 miliona KM u odnosu na prošlu godinu. Stvorili smo pretpostavke za nesmetan rad naših institucija, međunarodne obaveze i provođenje nužnih reformi. U vezi sa Planom rasta, obavijestili smo jučer Evropsku komisiju o usaglašavanju oko seta reformi i 98 postotne smo usklađenosti kada je u pitanju narativni dio reformi i bili dužni poslati EK", navela je Krišto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije