BiH

Savić: Saradnja je ključna riječ

Savić: Saradnja je ključna riječ
Foto: Srna | Savić: Saradnja je ključna riječ

BIJELJINA - Nosilac odborničke liste SNSD u Bijeljini Bojan Savić istakao je u odgovoru nosiocu liste SDS u gradu Sretenu Vučkoviću da je saradnja ključna riječ i neophodna bez obzira na političko opredjeljenje.

Vučković je ranije u saopštenju naveo da SNSD treba da pokaže dobre namjere da bi "njihova kultura razultata zaživjela".

Savić je poručio da će prestati sa kulturom kukanja i da žele da uvedu politiku kulture rezultata i odgovornosti, te poručio da se to odnosi na cijelo društvo.

Nakon Vučkovićevih prozivki da treba da isplate poljoprivrednicima Semberije zaostale odštete za eutanazirane svinje, da podrže semberskog poljoprivrednika i isplate bar dio sredstava za pokrivanje štete prouzrokovane olujnim nevremenom, Savić je rekao da je bilo sloge i dogovora, a manje politikanstva, mnoge od tih stvari sada ne bi bile predmet sporenja.

On je naveo da kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine Mikajlo Lazić i on nisu odgovorni ni za jednu od stvari koje je Vučković naveo u svom saopštenju.

Prema njegovim riječima, upiranje prstom u drugog neće izgraditi školu, obnoviti učionice, ali hoće politika odgovornosti i rezultata.

"Upravo jedna od stvari koju ste pomenuli, besplatni udžbenici, su najbolji primjer kako zajedničkim radom institucija sa Republike i lokala građani osjete konkretne efekte. Ministarstvo je obezbijedilo besplatne knjige za učenike nižih, grad za učenike viših razreda! Ima li šta ljepše", naveo je Savić.

On je Vučkoviću poručio i da je veliki izraz nepoštovanja nazvati prim. dr Mikajla Lazića "kopijom LJubiše" (Petrovića).

"Lazić je ljekar koji četvrt vijeka liječi djecu iz cijele Semberije, pa i šire, za svakoga uvijek ima lijepu riječ i izraze poštovanja, a da ne govorim o tome da po godinama može da Vam bude otac i ne zaslužuje takvu Vašu uvredu", ocijenio je Savić.

On je ispravio Vučkovića i poručio mu da građani još nisu iskazali svoju volju i da će to tek da učine na izborima 6. Oktobra, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije