BiH

Savić-Banjac: SNSD prepisuje Stanivukovićeve programe i mjere

Savić-Banjac: SNSD prepisuje Stanivukovićeve programe i mjere
Foto: Ustupljena fotografija | Savić-Banjac: SNSD prepisuje Stanivukovićeve programe i mjere

BANJALUKA – Mirna Savić-Banjac, kandidat PDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, istakla je da je neprijatno iznenađena mjerama kandidata SNSD-a dodajući da se nadala da će u prijedlozima drugih političkih opcija i kandidata naći nešto što konkretno može da pomogne građanima Banjaluke i budućem rukovodstvu.

Kako je navela, komentarišući objavljeni program SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluka, kada se vidi kako su vodili Banjaluku 20 godina i kako vode Republiku Srpsku i bilo je za očekivati da nemaju ideje.

"Ali da će po uzoru na druge političke suparnike Draška Stanivukovića prepisivati njegov program i mjere koje su odavno realizovane, to ipak nisam očekivala", kaže Savić-Banjac.

Kandidat SNSD za gradonačelnika, navodi Savić-Banjac, priča o zelenilu i parkovima.

"Sam je rekao da se baš ne razumije u politiku i da nije pratio dešavanja, ali Stanivuković je realizovao sedam parkova. Jedan je upravo u centru grada gde je taj isti SNSD planirao neboder, a sada je tu park i kino na otvorenom", ističe ona.

Savić-Banjac kaže da ne zna da li kandidat SNSD, kada priča o stručnim ljudima i ljudima od znanja, misli na doktora Đajića koji je sigurno stručnjak u medicini, ali kao čovjek od znanja nema vremena da se posveti pacijentima, UKC propada, garaža klizi, a stručno se organizuju besplatno točenje alkohola u SNSD disku i razne druge sumnjive estradne manifestacije.

"Kada smo kod kulture o kojoj govore, ne znam da li su prošetali da vide kakva je Kuća Milanovića, prvi obnovljeni hram kulture nakon jednog vijeka? Ili im je možda nepoznat podatak da je sama Banjaluka u protekloj godini dala više novca za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture nego čitava Republika Srpska?", pita Savić-Banjac.

Dodaje da joj nije jasno ni kako u Banjaluci planiraju rješavati bolje plaćene poslove, ali da jedva čeka da to pokažu na nivou Republike Srpske čija je Banjaluke.

"Kažu dalje da Banjaluka treba da bude siguran grad. Mislite na onaj siguran grad kad je policija tukla narod na trgu dok je u mandatu bio SNSD gradonačelnik, a koji  se godinu dana nije udostojio da porazgovara sa ljudima koji su tražili svoja prava?", pita ona.

Ističe da u svom programu spominju i čistu vodu.

"Možda im nisu javili da je Stanivuković doveo vodu tamo gdje oni nisu 20 godina, a čudi me da se ne brinu da ih neko nije tužio što su dizali paniku u javnosti i obmanjivali ljude da voda nije ispravna", ističe Savić-Banjac.

Navodi da je vrhunac svega pominjanje kolektora i vrtića.

"Za kolektor SNSD nije želio dati podršku na skupštini i  narod to zna, tako da dolazim do zaključka da je ovaj spot u stvari parodija sa željom da nasmije građane. Dalje, za vrijeme njihove vladavine subvencije za vrtiće bile su nula maraka, a sad su 150 za jedno i 350 za dvoje djece", poručuje Savić-Banjac.

Ona predlaže da uzmu predizborni materijal Stanivukovića ili da posjete bilo koji objektivni portal i da u nekoliko minuta malo analiziraju šta su u stvari predložili.

"Sigurna sam da među njima ima pametnih ljudi koji to mogu mnogo bolje i kvalitetnije, a Stanivuković će se, podjednako kao i svi stanovnici Banjaluke, obradovati ako u predloženim mjerama vide nešto što će im poboljšati  svakodnevni život", zaključuje Savić-Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije