BiH

SPS zahtjeva prekid "betonizacije" Banjaluke: U parku se ne gradi, u parku se sadi

SPS zahtjeva prekid "betonizacije" Banjaluke: U parku se ne gradi, u parku se sadi
Foto: Ustupljena fotografija | SPS zahtjeva prekid "betonizacije" Banjaluke: U parku se ne gradi, u parku se sadi

​Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak, zajedno sa kandidatima na predstojećim izborima, danas je na Trgu Krajine podijelio više stotina sadnica ukrasnog drveća građanima, u cilju širenja svijesti o velikom problemu betonizacije Banjaluke i konstantnom smanjenju zelenih površina.

Akcija pod nazivom "U parku se ne gradi, u parku se sadi - stop betonizaciji" organizovana je danas na više lokacija u Banjaluci, kako bi se građanima ukazalo na sve veću prisutnost betona, umjesto zelenila širom najvećeg grada Srpske.

Iz SPS-a poručuju da im je cilj da Banjaluci vrate stari sjaj i da prekinu bezobzirne poteze aktuelne gradske vlasti, koja iz dana u dan pokazuje sve manje brige za zelene površine, koje su Banjaluci neophodne.

"Suočavamo se sa tim da naše zelene površine nestaju, na štetu građana, na štetu svih nas, a naročito nadolazećih generacija, koje će dočekati betonsko sivilo Banjaluke, kojoj ova vlast želi da oduzme lični opis. Danas smo razgovarali sa građanima i simbolično dijelili sadnice ukrasnog drveća kako bismo im ukazali na ovaj problem, ali prije svega kako bismo im ukazali na to da u nama imaju snažnog saveznika u borbi za očuvanje životne sredine", poručio je predsjednik Selak.

Socijalistička partija Srpske već je ranije iznosila konkretne prijedloge za rješavanje aktuelnih problema u Banjaluci. Iz SPS-a zahtijevaju hitno usvajanje Urbanističkog plana koji će biti prvi korak u izgradnji modernih stanova za mlade bračne parove i porodice, uz uklanjanje starih baraka.

Goran Selak je dodao da je sada vrijeme da se SPS zajedno sa građanima izbori za Banjaluku koja će svima biti bolje mjesto za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije