BiH

SPS predstavio kulturnu politiku grada Banjaluka

SPS predstavio kulturnu politiku grada Banjaluka
Foto: Ustupljena fotografija | SPS predstavio kulturnu politiku grada Banjaluka

BANJALUKA - Na današnjoj pres konferenciji Socijalističke partije Srpske (SPS) u Banjaluci, Danka Ignjatović, član SPS-a, predstavila je program kulturne politike grada BanjaLuka.

Program podrazumijeva osnivanje gradskih kulturnih institucija kao što su muzej, pozorište i galerija, uz predlaganje specifičnih lokacija za razvoj kulturnih prostora poput ateljea, scene na otvorenom, fabrike urbane kulture, te mjesnih zajednica.

Ignjatovićeva je istakla važnost stvaranja sadržaja za sve starosne grupe – djecu, odrasle i penzionere – kako u urbanim, tako i ruralnim sredinama.

Program podrazumijeva dostupnost kulturnih aktivnosti u institucijama, ali i na javnim površinama, čime bi se kultura približila svim građanima.

Posebna pažnja posvećena je spomenicima, za koje SPS smatra da moraju biti podignuti u skladu sa zakonskim procedurama, a rješenja birana od strane stručnih komisija.

Ignjatovićeva je naglasila da autori spomenika trebaju biti eminentni vajari po pozivu, čime bi se osigurao visok kvalitet ovih kulturnih simbola.

Banjaluka zaslužuje kulturni prostor posvećen njenoj istoriji, razvoju, životu, ali i prostor za sve mlade umjetnike koji se bave aternativnom umjetnošću.

Strateški pristup razvoju kulture i dostupnost svakom građaninu donijeće  dugoročno razvoj našeg grada u svakom pogledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije