BiH

SPS nudi rješenje za probleme u saobraćaju i predškolskom obrazovanju u Banjaluci

SPS nudi rješenje za probleme u saobraćaju i predškolskom obrazovanju u Banjaluci
Foto: Arhiva | SPS nudi rješenje za probleme u saobraćaju i predškolskom obrazovanju u Banjaluci

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske u dosadašnjem dijelu kampanje za lokalne izbore fokusirala se na izradu i promovisanje vitalnih projekata koji će riješiti hronične probleme Banjalučana.

Predsjednik SPS-a Goran Selak i predsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka Saša Gligorić najavili su izgradnju javne garaže kapaciteta 550 parking mjesta i izgradnju pet vrtića za 2.500 mališana.

"Svakodnevno radimo na novim rješenjima kako bismo unaprijedili život građana Banjaluke. Nedavno smo predstavili naš projekat za javnu garažu koja će biti izgrađena u samom centru grada, kod „Paskuline ciglane“. Barake i zarasle placeve zamijenićemo modernom garažom sa 550 parking mjesta. Idejnim rješenjem predvidjeli smo multifunkcionalni objekat površine 24.000 m2, od čega je 4.000 kvadratnih metara namijenjeno za poslovne i administrativne sadržaje, a ostalih 20.000 kvadrata je predviđeno za garažu. Biće to najveća i najmodernija javna garaža u Banjaluci koja će doprinijeti i smanjenju saobraćajnih gužvi koje se formiraju i zbog manjka parking prostora", poručio je lider SPS-a.

Iz SPS-a su poručili i da će obezbijediti besplatan parking za boračke kategorije u budućoj garaži, kao i u svim dijelovima Banjaluke.

Pozivaju i druge lokalne zajednice da slijede navedenu mjeru, kojom se želi odati priznanje, ali i direktno pomoći borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik GrO SPS Banjaluka Saša Gligorić prezentovao je javnosti projekat novog vrtića koji će biti izgrađen nakon lokalnih izbora.

"Identifikovali smo slobodno gradsko građevinsko zemljište u Grčkoj ulici na kojem ćemo izgraditi vrtić. Projekat za ovu predškolsku ustanovu je spreman. SPS je na teritoriji grada Banjaluka pronašla još četiri lokacije gradskog građevinskog zemljišta gdje će u naredne četiri godine planski izgraditi četiri vrtića ukupnog kapaciteta 2.500 mjesta za djecu. Liste čekanja će otići u istoriju", rekao je Gligorić.

Iz ove partije dodaju da su njihovi projekti poklon građanima Banjaluke, te da će ih uputiti u zvaničnu proceduru odmah nakon konstituisanja novog saziva gradskog parlamenta.

"Iako se pojedini akteri aktuelne političke utakmice bave dnevnopolitičkim pitanjima i vode nekorektnu kampanju, SPS iskreno stoji uz svoj narod širom Republike Srpske i čuva i svoje i dostojanstvo drugih u ovom izbornom procesu. Predlažemo dugoročna i održiva rješenja, koja su po svojoj suštini i važnosti trebala biti prijedlog onih koji su trenutno vlast u Banjaluci. Iz tog razloga neće još dugo biti na vlasti", na kraju je rekao Selak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije