BiH

SPS: Banjaluka zaslužuje više, za Banjaluku treba imat’ dušu!

SPS: Banjaluka zaslužuje više, za Banjaluku treba imat’ dušu!
Foto: Ustupljena fotografija | SPS: Banjaluka zaslužuje više, za Banjaluku treba imat’ dušu!

Banjaluka, grad ogromnih potencijala, najveći grad i srce Republike Srpske, nalazi se pred ključnim izazovima i izborom. Glas za Socijalističku partiju Srpske (SPS) donijeće promjene koje stavljaju čovjeka i njegove potrebe u centar svih politika, saopšteno je iz ove partije.

"Zaista, za Srpsku treba imat' dušu, a SPS svojim djelima i projektima pokazuje da vodi računa o svakom čovjeku, svakom djetetu, svakoj porodici i svakom dijelu ovog grada. Sa fokusom na stabilnost, razvoj i bolji život za sve građane, SPS je spremna da preuzme odgovornost i vodi Banjaluku ka boljoj budućnosti", dodaju iz SPS.

Ovo su samo neki od njihovih projekata koje nude građanima Banjaluke.

Nova Banjaluka: Plan za održivi razvoj

Grad Banjaluka raste, ali bez pravog plana. Taj rast postaje neodrživ. SPS ima jasan cilj: usvojiti Urbanistički plan, prvi nakon 1975. godine, koji će omogućiti plansku i održivu gradnju. U centru grada sačuvaćemo parkove, drvorede i zelenilo, zaustavićemo betonizaciju, dok ćemo grad širiti prema Lazarevu, gdje ćemo stare montažne objekte zamijeniti modernim stambenim zgradama. Kao uzor uzimamo projekte poput Novog Beograda, ali i Beograda na vodi, koji je postao zamajac ekonomskog i turističkog razvoja glavnog grada Srbije. Banjaluka, kao druga srpska prijestonica, zaslužuje isti nivo investicija i pažnje.

Vrtići za sve: Briga o najmlađima

Porodice su temelj društva, a briga o djeci je prioritet. SPS je obezbijedila projekat za izgradnju najmanje četiri nova vrtića u naredne četiri godine. Liste čekanja za upis u vrtiće postaće stvar prošlosti. Naša djeca će imati sigurno i stimulativno okruženje u kojem će moći da rastu i razvijaju se, dok će roditelji moći na miru da obavljaju svoje svakodnevne obaveze.

Parking za sve: Rješenja za saobraćajnu infrastrukturu

Problemi sa parkingom postali su svakodnevnica građana Banjaluke. SPS ima rješenje! Obezbijedili smo lokaciju i predstavili projekat za centralnu parking garažu sa 550 parking mjesta koja će riješiti problem parkinga u centru grada. Posebno smo ponosni na to što ćemo obezbijediti besplatan parking za sve borce Republike Srpske, kao znak zahvalnosti za njihovu borbu i doprinos našoj slobodi.

Omladina i sport: Investicija u budućnost

Omladina je ključ svakog društva, a sport je sredstvo koje razvija disciplinu i duh zajedništva. SPS planira da transformiše Teniski centar u Banjaluci u moderan trening centar za sportske klubove. Ovaj centar će postati simbol okupljanja mladih sportista, a mi ćemo finansirati besplatne škole sporta za najmlađe, kako bismo obezbijedili da sport bude dostupan svima. Pored toga, SPS će obezbijediti i besplatno ljetovanje za najbolje studente, kako bismo nagradili dobre rezultate i pobudili mlade da upisuju i završavaju studijske programe.

Grad bez saobraćajnih gužvi

Gužve i zastoji u saobraćaju postali su svakodnevni problem građana Banjaluke. SPS je u saradnji sa vodećim inženjerima iz Srbije i Republike Srpske pripremila plan za povećanje broja saobraćajnih traka i modernizaciju ključnih raskrsnica. Naš cilj je jednostavan – grad bez saobraćajnih gužvi.

Srpska market

SPS je predstavila projekat „Srpska market“ koji predstavlja moderan način za plasman domaćih proizvoda. „Srpska market“ je onlajn platforma za predstavljanje i prodaju domaćih proizvoda i usluga. Projekat će se najprije odnositi na Banjaluku, sa tendencijom proširenja na cijelu Republiku Srpsku. Kupovinom domaćih proizvoda iskazujemo odgovornost prema domaćoj privredi, svojim sunarodnicima i svojoj Republici Srpskoj.

Dom omladine

Briga o mladima biće jedna od suštinskih politika SPS-a i u narednom periodu.Želimo da uspostavimo funkcionalniji princip rada Doma omladine i da obezbijedimo svim omladinskim organizacijama pristup i koriščenje ove ustanove.

Siguran put u školu: Bezbjednost djece na prvom mjestu

Naši najmlađi zaslužuju siguran put do škole. SPS će uložiti u izgradnju trotoara u svim prigradskim naseljima kako bi djeca mogla bezbjedno da idu u školu. Bezbjednost naše djece nije kompromis, već prioritet.

Podrška preduzetnicima: Lokalna ekonomija u prvom planu

SPS smatra da su mali preduzetnici stubovi lokalne ekonomije. Zato ćemo obezbijediti subvencije za frizere, obućare, krojače i taksiste i druge samostalne preduzetnike kako bismo im olakšali poslovanje i omogućili da nastave sa svojim radom. Grad Banjaluka će biti saveznik svakom poštenom preduzetniku.

Javni prevoz i nove škole: Infrastruktura za budućnost

Kvalitetan i pristupačan javni prevoz je ključan za svakodnevni život građana. SPS planira uvođenje modernih rješenja koja će omogućiti brz, efikasan i povoljan prevoz za sve građane. Istovremeno, planiramo izgradnju novih škola u Banjaluci – građevinske, ugostiteljsko-turističke i medicinske škole, kao i renoviranje postojećih obrazovnih institucija.

Penzioneri

SPS će formirati poseban odsjek u Gradskoj upravi koji će biti zadužen za rad sa penzionerima sa ciljem pružanja podrške i rješavanja problema naših najstarijih sugrađana.

Srbija i Republika Srpska: Veza koja se ne prekida

Veze između Srbije i Republike Srpske su neraskidive. One nisu samo političke, već duboko ukorijenjene u našu zajedničku istoriju, kulturu i tradiciju. Srbija je uvijek bila uz nas, a podrška Aleksandra Vulina i Vlade Srbije našem programu je dokaz da zajedništvo ne poznaje granice. Zajedno gradimo mostove između dvije države, jer smo jedan narod sa zajedničkom budućnošću. Za Srpsku treba imat' dušu – i SPS to pokazuje svojim radom i vizijom za budućnost.

Doktor Nikola Šobot: Čovjek koji vodi Banjaluku ka boljoj budućnosti

Na čelu ovog velikog plana je doktor Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Njegova stručnost, znanje i ljubav prema ovom gradu garantuju da će svi ovi projekti biti realizovani. Banjaluka zaslužuje lidera koji razumije potrebe svog naroda, i doktor Nikola Šobot je upravo takav lider.

Zajedno za pobjedu!

Ovo nije samo politički program – ovo je vizija za budućnost. Socijalistička partija Srpske je spremna da preuzme odgovornost i izvede Banjaluku na put napretka. Zajedno, možemo izgraditi bolju Banjaluku. Za Srpsku treba imat' dušu, a SPS ima snage, volje i srca da se izbori za bolji život svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije