BiH

SDA odgovorila Kasumoviću: Plasirana gomila laži

SDA odgovorila Kasumoviću: Plasirana gomila laži
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | SDA odgovorila Kasumoviću: Plasirana gomilu laži

ZENICA - Fuad Kasumović ne bira sredstva u ovoj predizbornoj kampanji kako bi spasio svoju vlastitu poziciju, iako je svjestan da njegove laži i obmane sve manje prolaze kod građana. Najnovija podvala je da je u Šerićima pucano na kuću kandidata BHI-KF, a plasirana je nakon impozantnog predizbornog skupa na kojem su građani jasno poručili da su Šerići uz SDA, navode iz Opštinskog odbora SDA u Zenici.

Naime, nakon što je u selu Šerići kod Zenice sinoć oko 19.50 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja, što je potvrdio MUP ZDK-a, povodom ovog slučaja se na društvenim mrežama oglasio i Fuad Kasumović, predsjednik stranke BHI-KF. Naime, Kasumović tvrdi da je pucano na kuću kandidata BHI-KF za Gradsko vijeća, a sada su reagovali i iz SDA.

"Kasumović se u ovoj kampanji spustio na najniže grane do sada, plasirajući gomilu laži protiv svih političkih oponenata, ne štedeći nikoga, pa ni najveće ljudske i moralne gromade kao što je uvaženi profesor Mustafa Spahić", naveli su iz SDA i dodali  da je "humanitarce optužio da su u Starini dijelili naoružanje, a već sutradan ga je demantovala SIPA".

"Morališe o visokim platama, a suprugu je postavio na čelo Doma zdravlja i dao joj platu od 12.000 KM. I ako je od Kasumovića, previše je. Pripisivati stranci, koja je održala desetine skupova bez ijednog incidenta, navodni potez jedne osobe nije drsko, nego nemoralno čak i od osobe kojoj je nemoral drugo ime. Osuđujući upotrebu oružja na javnim površinama, tražimo da se prestane sa manipulacijama, jer ovim tempom SDA će krajem sedmice biti kriva za najavljeno pogoršanje vremena i kišu", navode iz Opštinskog odbora SDA u Zenici, a prenosi N1.

Između ostalog, pozvali su nadležne organe da ispitaju i kazne odgovorne.

"Pozivamo nadležne organe da sve ispitaju i kazne odgovorne, ako se utvrdi da je bilo šta od ovih navoda istina. Pozivati Kasumovića na političku korektnost u izbornoj kampanji očito nema smisla, jer kako se približava 6. oktobar pokazuje sve veću nervozu i strah, svjestan da je građanima dosta napetosti i atmosfere konflikta i da na ovim izborima odlazi na političko smetljište", dodali su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije